ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γκρέις Κέλι: Ήξερα ότι ο σύζυγος μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι που με πλήγωσε πολύ"

Η σκληρή αλήθεια πίσω από τον "παραμυθένιο" γάμο της Γκρέις Κέλι της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία για το αρχοντιά το iconic στυλ της και γεννήθηκε σαν σήμερα.

«Ήξερα ότι ο σύζυγος μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι που με πλήγωσε πολύ»

Οι ιστορίες που διαβάζαμε και μας μάθαιναν σαν παιδιά, με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες, τους βασιλιάδες και τα παλάτια, συνοδεύονταν πάντα από ένα ονειρικό happy end. Κανένας, όμως, δεν πρόσεξε τα ψιλά γράμματα στο τέλος, ότι αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά αληθινά παραδείγματα, όπως ο λαμπερός γάμος της Γκρέις Κέλι και του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, που σύντομα εγκλώβισε την όμορφη πριγκίπισσα και ζήσανε αυτοί όχι και τόσο καλά και εμείς ξυπνήσαμε απότομα.

Η ιστορία της Γκρέις Κέλι απασχολεί συχνά πυκνά τον τύπο, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο που έγραψε ιστορία στην χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, με πολλούς ειδικούς του χώρου να την χαρακτηρίζουν ανεπανάληπτη. Στο επίκεντρο, ωστόσο, βρίσκεται και η προσωπική της ζωή, αφού η απόφαση της να ανέβει στο θρόνο, με τον πιο φαντασμαγορικό βασιλικό γάμο που είδαμε ποτέ, είναι οπωσδήποτε αξιοσημείωτο γεγονός. Και αυτό γιατί ενώ η επαγγελματική της καριέρα βρισκόταν στο απόγειο, έχοντας μόλις κερδίσει Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου το 1954, η γνωριμία της με τον πρίγκιπα του Μονακό ανέκοψε την καλλιτεχνική της πορεία, οδηγώντας την σε νέες περιπέτειες. Η Γκρέις Κέλι απο θρυλική star "αναβαθμίστηκε” σε πριγκίπισσα, όταν ο Ρενιέ το 1954 της έκανε πρόταση γάμου με την προϋπόθεση ότι θα άφησε πίσω της την υποκριτική. Και σαν να μην έφτανε αυτό το χτύπημα, η Κέλι υποχρεώθηκε απο την αρχή να κάνει τέστ γονιμότητας προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ήταν ικανή να γεννήσει τον διάδοχο. Τα καμπανάκια κινδύνου δεν σταμάτησαν εδώ, αφού εκτός των παραπάνω, ο πρίγκιπας της ζήτησε να πληρώσει προίκα ύψους 2 εκατομμυρίων. Το τελευταίο προκάλεσε σαφώς τις αντιδράσεις του εύπορου πατέρα της, Τζον Μπρένταν Κέλι, ο οποίος υποστήριζε πως η κόρη του δεν έχει ανάγκη να πληρώσει για να παντρευτεί.

ο πρίγκιπας της ζήτησε να πληρώσει προίκα ύψους 2 εκατομμυρίων

Ο έρωτας είναι έρωτας και το στέμμα έχει την δική του αίγλη, με την πανέμορφη star να συμφωνεί με όλους τους προγαμιαίους όρους. Ο γάμος έγινε με όλες τι τιμές στις 19 Απριλίου του1956 στον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Ο τύπος της εποχής, οι καλεσμένοι και οι 30 εκατομμύρια θεατές που παρακολούθησαν την μεγαλοπρεπή αυτή τελετή, χαρακτήρισαν το γεγονός "γάμο του αιώνα”, με την Κέλι να συμπληρώνει ειρωνικά κάποια χρόνια αργότερα πως επρόκειτο για "το καρναβάλι του αιώνα”. Η ιδέα του παραμυθένιου γάμου άρχισε σιγά σιγά να ξεθωριάζει, όταν η πριγκίπισσα έχασε κάθε ελπίδα να μεταπείσει τον σύζυγό της, να συνεχίσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Η καριέρα της είχε οριστικά τελειώσει και η ίδια ήταν αναγκασμένη να ζήσει μια συγκαταβατική ζωή.

Η καριέρα της είχε οριστικά τελειώσει και η ίδια ήταν αναγκασμένη να ζήσει μια συγκαταβατική ζωή.

Λίγους μήνες μετά τον γάμο, ήρθε το πρώτο απο τα τρία τους παιδιά, η πριγκίπισσα Καρολίνα. Ακολούθησε ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ και η μικρότερη, πριγκίπισσα Στεφάνια. Τα παιδιά βέβαια, δεν ήταν, όπως φάνηκε, ο σημαντικός λόγος, που θα κρατούσε το ζευγάρι ενωμένο, με τον πρίγκιπα Ρενιέ να διατηρεί κατά καιρούς αρκετές εξωσυζυγικές σχέσεις. Η Κέλι το γνώριζε αυτό, όμως έτρεμε πως δεν θα έβλεπε ξανά τα παιδιά της, στην σκέψη του διαζυγίου. "Ξέρω πως ο σύζυγός μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και είναι κάτι που με πληγώνει πολύ”, αποκάλυψε η Κέλι στην προσωπική της hairstylist, η οποία με την σειρά της εξομολογήθηκε όσα της είπε η πριγκίπισσα, στην Express.

"Ξέρω πως ο σύζυγός μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και είναι κάτι που με πληγώνει πολύ”

Σύντομα η μοναξιά και η κατάθλιψη της χτύπησαν την πόρτα. Η "θλιμμένη” πριγκίπισσα όπως την αποκαλούσαν για καιρό, είπε χαρακτηριστικά σε έναν δημοσιογράφο πως "δεν προσδοκώ πλέον να είμαι χαρούμενη, δεν ψάχνω την ευτυχία”. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1982, η Κέλι σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα, αφήνοντας τον Ρενιέ μόνο του με τα τρία τους παιδιά. Μετά το θάνατό της, τα σκάνδαλα για την "κακή” σχέση μεταξύ του ζευγαριού υποδέχονταν το ένα μετά το άλλο. Ο πρίγκιπας δεν παντρεύτηκε ξανά, αφήνοντας τις φήμες πως η οικογένεια Γκριμάλντι ήταν καταραμένη στον έρωτα, να αιωρούνται.

Κεντρική Φωτογραφία: @alwaysgracekelly

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.