Φέτος συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα του Παρισιού. Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Diana 7 Days" προβλήθηκε στο BBC, πριν δύο χρόνια. 

Αρχικά είχαν προβληθεί κάποια μικρά teaser βίντεο όπου οι Ουίλιαμ και Χάρι μιλάνε για τη μητέρα τους και για την ξαφνική είδηση του θανάτους της, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά λεπτομέρειες για τη στιγμή που έμαθαν για την απώλεια της μαμάς τους, παρόλο που, όπως οι ίδιοι έχουν τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η ιδιωτικότητα της συγκεκριμένης ανάμνησης είναι κάτι που δεν τους επιτρέπεται να συζητήσουν ανοικτά.

Ωστόσο ο μικρότερος γιος της Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Χάρι, τέταρτος πλέον στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, αποφάσισε ότι θέλει να πει μερικά πράγματα για εκείνη την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 1997. 

«Δεν μπορώ να πω πολλά για εκείνη την ημέρα. Είναι κάτι πολύ ιδιωτικό. Μπορώ όμως να πω πλέον πως ήταν ο πατέρας μας εκείνος που ήρθε και μας είπε πρώτος ότι σκοτώθηκε η μαμά. Έτσι ειπώθηκε. Και έβλεπες στα μάτια του ότι περνούσε το ίδιο πένθος με εμάς, είχε τον ίδιο πόνο. Ήταν δίπλα μας σε όλο αυτό, μας στάθηκε τρομερά και το περάσαμε όλοι μαζί».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που θα είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο από την Δευτέρα και μετά, αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που τα δύο αδέλφια μιλάνε για τον θάνατο της μητέρας τους. 

Ο ίδιος ο Ουίλιαμ ξεκαθαρίζει μέσα από τις αποκαλύψεις του ότι ο λόγος που πήρε την απόφαση να συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ είναι η επιθυμία του να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της μητέρας του, να μην ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS