ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η προφητική λατινική επιγραφή στο πλακόστρωτο του τελευταίου σπιτιού της Μέριλιν Μονρόε

Στην κρεβατοκάμαρα του αγαπημένου της Brentwood Hacienda House βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 1962.

Η προφητική λατινική επιγραφή στο πλακόστρωτο του τελευταίου σπιτιού της Μέριλιν Μονρόε

Η επίσημη είδηση λέει: Η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στις 3:45 π.μ., ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962, στην κρεβατοκάματα του σπιτιού της στο προάστιο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, την αγαπημένη της χασιέντα. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί ενώ εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως. Ποιο ρόλο έπαιξε η σχέση της με τους αδελφούς Κένεντι και σε ποιο βαθμό είναι αναμεμιγμένη η CIA; Ο δεύτερος σύζυγός της, πρωταθλητής του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο, κατηγόρησε ευθέως το Χόλιγουντ και τους Κένεντι, ενώ ο τρίτος, ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Δείτε ένα βίντεο με το σπίτι όπως το είδε διακοσμήσει η Μέριλιν:

«Σε κάθε 100 κυβικά εκατοστά του αίματος της νεκρής υπήρχαν 4,5 χιλιοστόγραμμα υπνωτικού φαρμάκου. Αρκούν 2,5 για να προκαλέσουν τον θάνατον», απεφάνθησαν μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Η Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της. Στο ένα χέρι κρατούσε το ακουστικό του τηλεφώνου ενώ δίπλα της υπήρχε ένα κενό φιαλίδιο υπνωτικών. Έσβησε στα 36 της. Ο θάνατός της γέννησε τον μύθο του αιώνιου θηλυκού. Είπε, κάποτε, για τη ζωή της: «Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή».

Η προφητική λατινική επιγραφή στο πλακόστρωτο του τελευταίου σπιτιού της Μέριλιν Μονρόε
Η τελευταία αγορά αυτού του σπιτιού έγινε το 2017 έναντι 5.62 εκ, λιρών

Η ανεπίσημη είδηση λέει: Η αστυνομία βρίσκεται στη σκηνή του εγκλήματος. Λέγεται ότι η Μέριλιν πέθανε στις 4 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα και αργότερα κάποιος έβαλε πίσω τη σώμα της Μέριλιν στο σπίτι του Μπρέντγουντ. Λέγεται. Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Η Μέριλιν αγόρασε το σπίτι για λιγότερο από 100.000 δολάρια από την οικογένεια Pagen που το είχε βαρεθεί και ήθελε να το πουλήσει. Άρχισε να ζει στο σπίτι τον Μάρτιο του 1962 ενώ το ανακαίνησε με εντελώς δικό της γούστο. Φορώντας ένα πράσινο καπέλο κηπουρικής, η Μέριλιν φύτεψε τον κήπο με βότανα και ποκιλίες από ανθισμένα φυτά. Τα πλακάκια στο κατώφλι έφεραν τη λατινική επιγραφή «Cursum Perficio» στο «Το ταξίδι μου τελειώνει εδώ».

Δείτε το βίντεο από το σπίτι σήμερα:

Φωτό: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.