ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ούρσουλα Άντρες ήταν η γυναίκα που πόθησαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ

«Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ την ηλικία μου. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω».

Η Ούρσουλα Άντρες ήταν η γυναίκα που πόθησαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ

Και ποιός δεν θυμάται την Ούρσουλα Άντρες στην ταινία «Dr.No» με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, το 1962. Εκείνη, θεμελίωσε μια παράδοση.Ποία; Μα φυσικά, ότι οι συμπρωταγωνίστριες του διάσημου κατάσκοπου, πρέπει να είναι πανέμορφες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αποκαλούν «ο ορισμός του Κοριτσιού του Μποντ», μετά τη μαγευτική της παρουσία εκεί. Είναι η γυναίκα που ανακάλυψε ο Μάρλον Μπράντο, την ερωτεύτηκε ο Τζέιμς Ντιν και χώρισε τον άντρα της για τον Μπελμοντό.

Η Ούρσουλα Άντρες ήταν η γυναίκα που πόθησαν όλοι οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ
Η σκηνή που το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ βγήκε από τη θάλασσα.

Τί και αν ο χρόνος είναι αδυσώπητος; Ακόμα και σήμερα, στα 82 της χρόνια, η Ούρσουλα Άντρες, παραμένει μια ωραία γυναίκα...

Γεννήθηκε στο Ostermundigen της Ελβετίας. Μεγάλωσε σε μια εξαιρετικά αυστηρή οικογένεια. Τόσο πολύ, που οι γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να μιλάνε αν δεν τους απηύθυναν το λόγο εκείνοι. Ο πατέρας της, Ρολφ, ήταν Γερμανός διπλωμάτης, που στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαφανίστηκε για άγνωστους λόγους. Της μητέρας δε, της άρεσε πολύ να ασχολείται με την κηπουρική.

Η Άντρες ήταν από παιδί ένα ατίθασο πνεύμα . Όνειρό της ήταν να γίνει σταρ και να κάνει καριέρα Χόλλυγουντ. Μετά την ενηλικίωσή της, με αποφασιστικότητα και τόλμη, αψηφά τα συντηρητικά ήθη της οικογένειάς της και ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία. Εκεί συμμετέχει σε διάφορες κωμωδίες.

Η ομορφιά και το ασυναγώνιστο σεξαπίλ της τραβά το ενδιαφέρον του ανεπανάληπτου Μάρλον Μπράντο. Ενός από τους πιο ταλαντούχους και γοητευτικούς ηθοποιούς του κόσμου. Λέγεται, μάλιστα, ότι υπήρξε ερωτική σχέση άλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί.

Όταν 19χρονη Ούρσουλα φτάνει στο Χόλλυγουντ το 1959, υπογράφει συμβόλαιο με το στούντιο Paramount. Της απαγορεύουν, ωστόσο να συμμετέχει σε ταινίες γιατί ήταν απαραίτητο να τελειοποιήσει τα αγγλικά της. Μπορούσε, όμως, να κυκλοφορεί στους χουλιγουντιανούς κύκλους για γνωριμίες.

Γνωρίζει, λοιπόν, τον Τζέιμς Ντιν, τότε που πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Ανατολικά της Εδέμ».Η σχέση τους χαρακτηρίζεται από μεγάλο πάθος και χωρίς μέλλον. «Προσπάθησα να τον αγαπήσω, αλλά δεν γινόταν», είναι τα λόγια της Άντρες χρόνια αργότερα. Χωρίζουν ένα μήνα πριν φύγει πρόωρα από τη ζωή ο Τζέιμς Ντιν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955.

Φημολογείται, ότι η Άντρες τον εγκατέλειψε για τον σκηνοθέτη Τζον Ντέρεκ, με τον οποίο παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. «Πάντα ψάχνω για έναν άντρα που μπορεί να με βοηθήσει, να μου μάθει πράγματα», λέει η Άντρες για τον σύζυγό της, Τζον Ντέρεκ. Ήταν ο άνθρωπος που τη βοήθησε να κερδίσει το ρόλο που την έκανε διάσημη στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Η ηθοποιός είπε κάποτε σε συνέντευξη της ότι ο σκηνοθέτης της είχε ζητήσει να χάσει αρκετά κιλά για τον ρόλο και ότι τη δυσκόλεψε πολύ να κάνει δίαιτα. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα παραμένει κομψή. «Δεν περπατάω ποτέ, πάντα τρέχω» δηλώνει.

Όποιος έχει δει την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ, που βγήκε στη μεγάλη οθόνη το 1962, δεν μπορεί παρά να θυμάται τη σκηνή με έναν άντρα να κοιμάται σε μια εξωτική παραλία και ξαφνικά να ακούει μια γλυκιά γυναικεία φωνή να τραγουδά. Εκείνος τότε ξυπνά και αντικρίζει μία πανέμορφη κοπέλα, αναδυομένη από τη θάλασσα σαν μια άλλη Αφροδίτη. Εντυπωσιακή, φορώντας ένα λευκό μπικίνι και στα χέρια της να κρατά δύο μεγάλα κοχύλια, ενώ από τη μέση της κρέμεται ένα μαχαίρι.

Η μελωδία που σιγοτραγουδά με την ντουμπλαρισμένη φωνή της -καθώς είχε έντονη γερμανική προφορά όταν μιλούσε αγγλικά- είναι ένα γνωστό τζαμαϊκανό τραγούδι, με τίτλο «Under the Mango Tree». Μόλις όμως η κοπέλα αντιλαμβάνεται την παρουσία του άγνωστου άνδρα, τρομάζει και διακόπτει το τραγούδι της. Εκείνος - που δεν είναι άλλος από τον διάσημο Πράκτορα 007- την καθησυχάζει και η όμορφη νέα του συστήνεται ως «Ράιντερ. Χάνι Ράιντερ» και είναι η πρώτη από τους έρωτες του Μποντ.

Η ταινία με τίτλο «Dr. No» απογειώνει την καριέρα του ηθοποιού Σον Κόνερι, που υποδύεται τον Μποντ, κάνοντας την Ούρσουλα Άντρες, απόλυτο σύμβολο του σεξ, φαντασίωση κάθε αρσενικού, και κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για την «Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιό» του εκείνη τη χρονιά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αποκαλούν «ο ορισμός του Κοριτσιού του Μποντ», μετά τη μαγευτική της παρουσία εκεί. Είναι η γυναίκα που ανακάλυψε ο Μάρλον Μπράντο, την ερωτεύτηκε ο Τζέιμς Ντιν και χώρισε τον άντρα της για τον Μπελμοντό.

Η ΄Αντρες θεωρείται το πιο σέξι κορίτσι του του διάσημου πράκτορα, σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής Sun, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εφημερίδα για τα 50 χρόνια ιστορίας του «007». Στη δεύτερη θέση ακολουθούν η Χάλι Μπέρι και στην τρίτη θέση η Κλοντίν Ογκέρ.

Το 1980, η 44χρονη τότε ηθοποιός γνωρίζει τον 28χρονο συνάδελφό της Χάρι Χάμλιν, στα γυρίσματα της ταινίας «Η Σύγκρουση των Τιτάνων». Αποκτούν ένα γιο, τον Ντιμίτρι, ο οποίος είναι και το μοναδικό παιδί της Άντρες. Τρία χρόνια αργότερα, το ζευγάρι χωρίζει και η Άντρες αποσύρεται σταδιακά απ’ τον κινηματογράφο.

Όποιος έχει δει την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ, που βγήκε στη μεγάλη οθόνη το 1962, δεν μπορεί παρά να θυμάται τη σκηνή με έναν άντρα να κοιμάται σε μια εξωτική παραλία και ξαφνικά να ακούει μια γλυκιά γυναικεία φωνή να τραγουδά. Εκείνος τότε ξυπνά και αντικρίζει μία πανέμορφη κοπέλα, αναδυομένη από τη θάλασσα σαν μια άλλη Αφροδίτη.
«Αν δεν μπορώ να είμαι δραστήρια, προτιμώ να πεθάνω», δήλωσε στην Daily Mail.

Οι ρόλοι που της δίνονταν πάντα αναδείκνυαν την ομορφιά της, σε σημείο που πολλοί σχολιάζουν αρνητικά ότι η Άντρες δεν υπήρξε ποτέ ηθοποιός, αλλά μόνο ένα σύμβολο του σεξ. Γι΄αυτό το λόγο, η καριέρα της εξασθένισε, όταν η εξωτερική της εμφάνιση άρχισε να φθείρεται. Η Ούρσουλα Άντρες, από τότε που ανακοίνωσε ότι δίνει μάχη με την οστεοπόρωση, έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. «Αν δεν μπορώ να είμαι δραστήρια, προτιμώ να πεθάνω», δήλωσε στην Daily Mail, τρέμοντας στην ιδέα μήπως δεν θα μπορεί κάποτε να κινηθεί, εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Όλα τα χρόνια της καριέρας της, δεν ήταν λίγοι οι επικριτές της, καθώς πολλοί σχολίαζαν αρνητικά ότι εκείνη δεν υπήρξε ποτέ ηθοποιός, παρά μόνο σύμβολο του σεξ και πως όταν η εξωτερική εμφάνισή της άρχισε να φθείρεται, η καριέρα της εξασθένισε σε μεγάλο βαθμό.

Ό,τι αρνητικό και να έχει γραφτεί για εκείνη το σίγουρο είναι ότι γυναίκες σαν την Ούρσουλα Άντρες, γεννιούνται μόνο μία φορά.

*H Oύρσουλα Άντρες γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1936 στην Ελβετία.

Πηγή: klik.gr

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.