Εδώ και δύο ημέρες η Μελάνια Τραμπ έχει κάνει πράγματα και θαύματα στην περιοδεία της στο πλευρό του συζύγου της. Από εντυπωσιακές εμφανίσεις που αποθεώθηκαν στα ξένα Μέσα μέχρι τις δύο φορές που απώθησε διακριτικά πλην ξεκάθαρα το χέρι του Προέδρου των ΗΠΑ, όταν εκείνος προσπάθησε να κρατήσει χεράκι-χεράκι, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής έχει γίνει θέμα συζήτησης στον διεθνή Τύπο.

Εχθές σειρά είχε η εμφάνιση της στο Βατικανό όπου η Μελάνια εμφανίστηκε μαζί με την Ιβάνκα Τραμπ, τον σύζυγο της τελευταίας, Τζάρεντ Κούσνερ και, φυσικά, τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Και εκεί έλαβε χώρα μία από τις πιο διασκεδαστικά αμήχανες στιγμές που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επιχείρησε να σπάσει τον πάγο και να κάνει τη Μελάνια να αισθανθεί άνετα με ένα αστείο - αναφορά στη χώρα της που όμως εκεινη δεν κατάλαβε ποτέ. Μάλιστα έδωσε μία τόσο αστεία απάντηση που μοιάζει σχεδόν κινηματογραφική.

Πρόκειται για τη στιγμή που ο Πάπας απευθυνόμενος στην κυρία Τραμπ την ρωτάει αστειευόμενος «Τι ταϊζει τον Ντόλαντ Τραμπ». Ο διάλογος ήταν γρήγορος και πήγε κάπως ως εξής: «Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» για να πάρει την απάντηση: «Πίτσα, ναι!». To ίντερνετ έσπευσε να μεταδόσει το αστειάκι ως ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο ανάμεσα στους δυο τους χωρίς να προλάβει να αντιληφθεί τι ήταν αυτό που ο Πάπας ρώτησε στην πραγματικότητα τη Μελάνια. 

Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο μεταφραστής της βρετανικής Guardian, που εντόπισε πρώτη το λάθος - γκάφα της Τραμπ, και εξηγεί ότι ο Ποντίφικας δεν ρώτησε ποτέ την Πρώτη Κυρία αν ταϊζει τον Τραμπ πίτσα, αλλά ποτίτσα, ένα παραδοσιακό σλοβένικο γλυκό. Η Μελάνια δεν άκουσε καλά, δεν κατάλαβε κι έτσι απάντησε αμήχανα «Πίτσα». Ακολούθησε το απαραίτητο νευρικό γελάκι ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει να συνεννεοηθούν και το ξέρουν αλλά δεν έχουν ιδέα τι είπε μόλις ο ένας στον άλλον. 

 

Και κάτι για το τέλος, από το μακρινό 1995

 

TAGS