Η Lady Gaga έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως όταν αναλαμβάνει μία «αποστολή», παθιάζεται μαζί της, όποιο σκοπό κι αν εξυπηρετεί. Στην προκειμένη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην εκστρατεία #ShareKindness και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ali Forney Center του Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου διαμένουν άστεγοι νέοι της LGBT κοινότητας αποκάλυψε κάτι που δεν έχει ξαναπεί ως τώρα δημόσια: Ότι δίνει της δικής της μάχη με το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD).

«Μου αρέσει να προσφέρω πράγματα σε ανθρώπους που έχουν λιγότερα ή και καθόλου πράγματα σε σχέση με εμένα. Αυτά τα παιδιά είναι άστεγα και δεν είναι μόνο πως βρίσκονται σε ανάγκη. Πολλά από αυτά πέρασαν τραυματικές εμπειρίες και ζουν με αυτές», δήλωσε η 30άχρονη τραγουδίστρια, συνεχίζοντας: «Το δικό μου τραύμα με βοήθησε να κατανοήσω το τραύμα των άλλων [...] Δεν έχω τα ίδια προβλήματα που έχετε, αλλά έχω μια ψυχική ασθένεια και αγωνίζομαι κάθε μέρα μαζί της».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως ποτέ ως τώρα δεν είχε ξανααναφερθεί δημόσια στο PTSD από το οποίο νοσεί: «Ποτέ δεν το έχω ξαναπεί σε κάποιον αυτό. Αλλά η καλοσύνη που μου έδειξαν τα μέλη της οικογενείας μου, οι φίλοι και οι γιατροί ήταν αυτό που μου έσωσε τη ζωή... Έψαχνα τόπους για να θεραπεύσω τον εαυτό μου και διαπίστωσα ότι η καλοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος».

Οι επίσημες δηλώσεις της προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό "The Today Show", ωστόσο δύο χρόνια πριν στην εκπομπή του Howard Stern είχε ήδη αποκαλύψει ότι έπεσε θύμα βιασμού και γι' αυτό δραστηριοποιείται όσο περνάει από χέρι της σε θέματα που αφορούν στην κακοποίηση και την ομαλή επανένταξη των θυμάτων βιασμών στην κοινωνία μέσω του ιδρύματος "Born This Way Foundation".

TAGS