Πριν από λίγες μέρες η Αν Χάθαγουεϊ ανακοίνωσε ότι περιμένει το δεύτερο παιδί της με τον Adam Shulman, σπεύδοντας ωστόσο να επισημάνει ότι δεν ήταν εύκολη η προσωπική διαδρομή της προς καμία από τις εγκυμοσύνες της. Μια ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες μέρες στο Instagram, όπου πόζαρε με φουσκωμένη την κοιλιά, συνοδευόταν από την εξής λεζάντα: «Όσοι ζουν την κόλαση της υπογονιμότητας και της προσπάθειας να συλλάβουν, σας παρακαλώ να γνωρίζετε ότι καμία εγκυμοσύνη μου δεν ήταν εύκολη. Σε εσάς στέλνω περισσότερη αγάπη».

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και μια πρόσφατη συνέντευξη της ηθοποιού στην Daily Mail, όπου αποκάλυψε: «Κάθε φορά που προσπαθούσα να μείνω έγκυος και τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα, μάθαινα για κάποια άλλη εγκυμοσύνη. Ήξερα κατά βάθος ότι όλα αυτά δεν συνέβαιναν για να με βασανίζουν, αλλά για να είμαι ειλικρινής, ένιωθα κάπως έτσι».

Η Χάθαγουεϊ πιστεύει ότι μέρος της ευθύνης έχει και ο τρόπος που λειτουργούν τα social media: «Κάποιες φορές νομίζω ότι το Instagram κάνει τη ζωή να μοιάζει παιχνιδάκι, αλλά αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια. Αφήνοντας έξω τη δυσάρεστη πλευρά, κάνουμε τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να αισθάνονται απομονωμένες και μόνες: να αισθάνονται λες και φταίνε αυτές. Θέλησα να δείξω περισσότερη ευαισθησία».

Μητέρα ενός αγοριού 3 ετών, πιστεύει επίσης ότι θα έπρεπε να μιλάμε περισσότερο για την υπογονιμότητα, βάζοντας τέλος στο κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει την εγκυμοσύνη και τα παιδιά. «Το χειρότερο ήταν ότι ένιωθα αμήχανα να μιλήσω γι' αυτό. Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν μιλάμε, αν και θα έπρεπε» σχολιάζει, καταλήγοντας: «Όταν λοιπόν έγραφα αυτό το ποστ, σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να φτάσει σε κάποια γυναίκα που ζει τώρα την κόλαση και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν συμβαίνει και σε εκείνη. Θα δει την ανακοίνωσή μου και, ενώ όπως καταλαβαίνω θα χαρεί για μένα, κάτι θα την κάνει να νιώσει χειρότερα. Θα ήθελα λοιπόν να της πω: “Να ξέρεις ότι δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα όσο φαίνεται”».

Δείτε την ανάρτηση της Χάθαγουεϊ: