Σήμερα, με την κυκλοφορία του νέου και έβδομου επεισοδίου του Star Wars, άπαντες είναι έτοιμοι να υποδεχτούν την Κάρι Φίσερ για ακόμα μια φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν. Ίσως χωρίς το χρυσό μπικίνι της, το οποίο «γέννησε» μια σινεφίλ μανία που παραμένει πρωτοφανής για τα χρονικά της έβδομης τέχνης. 

Η ίδια βέβαια, δεν ήταν απλά μια καυτή πριγκίπισσα που έτυχε να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα success story του σινεμά, αφού από την οικογενειακή της βάση υπήρχε ο σπόρος: είναι κόρη ενός ακόμα βασιλικού ζεύγους της αμερικανικής σόουμπιζ, του καταπληκτικού αστέρα της μουσικής Έντι Φίσερ και της ντίβας του σινεμά Ντέμπι Ρέινολντς. H υποκριτική της μοίρα στο Χόλιγουντ είχε προδιαγραφεί έχοντας ήδη κάνει μια ταινία το 1975, πριν την «τσιμπήσει» ο Τζορτζ Λούκας στο καστ της θρυλικής του μυθολογίας, απ’ όπου και θα αναδειχθεί ως ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του αμερικανικού σινεμά.

Η πρωτόγνωρη φήμη που απέκτησε όμως, δεν την απογείωσε και στην προσωπική της ζωή. Μετά από κάποια κάποια «εσωτερικά» σκαμπανεβάσματα, καταβυθίστηκε στον ατέρμονο κόσμο των καταχρήσεων. Έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Και πάνω που φαινόταν ότι είχε ξοφλήσει, η Κάρι Φίσερ ξαναγεννήθηκε. Από τις στάχτες της αυτή τη φορά. Έχτισε μια νέα καριέρα ως συγγραφέας και σεναριογράφος του Χόλιγουντ, επιστρέφοντας στις καλές της ημέρες.

Μια ανάμνηση από το πρώτο Star Wars

 

TAGS