Στο παρελθόν τον γνωρίζαμε ως Έλεν Πέιτζ, σαν την ηθοποιό που είχε υποδυθεί το 2007 μια έφηβη έγκυο στην ταινία «Juno» κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Όταν όμως ο επονομαζόμενος πλέον Έλιοτ Πέιτζ, 34 ετών σήμερα, αποκάλυψε στο λογαριασμό του στο Instagram, στα τέλη του 2020, ότι είναι διεμφυλικός, έγινε το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην κοινότητα LGBTQ. Τον Μάρτιο του 2021, έγινε και ο πρώτος τρανς άντρας που πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Time».

Στο πλαίσιο της φυλομετάβασης, πρόσφατα υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, μια εμπειρία για την οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, στο «Vanity Fair». «Πλέον είμαι σε θέση απλά να υπάρξω. Για πρώτη φορά, εδώ και δεν ξέρω πόσο καιρό, είμαι επιτέλους σε θέση να καθίσω, να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι παραγωγικός και δημιουργικός. Για να το πω υπεραπλουστευτικά, νιώθω άνετα».

«Η τρανσφοβία στην κοινωνία μας αναγκάζουν πολλούς να κλειστούν στον εαυτό τους. Σκεφτείτε όλους εκείνους που δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να νιώσουν ευτυχισμένοι»

Με το παράδειγμά του ενθαρρύνει και άλλους να αναζητήσουν τον πραγματικό εαυτό τους: «Η τρανσφοβία στην κοινωνία μας αναγκάζουν πολλούς να κλειστούν στον εαυτό τους. Σκεφτείτε όλους εκείνους που δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να νιώσουν ευτυχισμένοι, να έχουν ένα μέλλον, να μοιραστούν τα μαγικά τους μαζί μας».

Όπως αφηγείται ο Έλιοτ Πέιτζ, από μικρό παιδί ένιωθε αγόρι 100%. Από τότε που ήταν νήπιο. «Έγραφα ψεύτικα γράμματα αγάπης και υπέγραφα σαν Τζέισον. Αυτός ήμουν, αυτός είμαι και αυτός ήξερα ότι θέλω να είμαι. Όταν μου έλεγαν: “Όχι, δεν είσαι αυτός. Δεν μπορείς να γίνεις αυτός όταν μεγαλώσεις” δεν το καταλάβαινα. Απλά, το νιώθεις. Πλέον επιστρέφω σε ό,τι νιώθω ότι είμαι και είναι όμορφο και υπέροχο, αλλά υπάρχει, κατά κάποιον τρόπο, και μια θλίψη σε αυτό».

Όπως αφηγείται ο Έλιοτ Πέιτζ, από μικρό παιδί ένιωθε αγόρι 100%. Από τότε που ήταν νήπιο. «Έγραφα ψεύτικα γράμματα αγάπης και υπέγραφα σαν Τζέισον»

Η μεταμόρφωση του σώματός του, μετά τη μαστεκτομή, τον άλλαξε εξωτερικά και εσωτερικά. Όπως περιέγραψε την εμπειρία στην Όπρα Γουίνφρεϊ, βγαίνεις από το μπάνιο, φοράς μια πετσέτα, «κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και σκέφτεσαι: "Να ‘μαι, λοιπόν”. […] Πλέον, μπορούσα να αγγίξω το στήθος μου».

Δείτε τον Έλιοτ Πέιτζ σήμερα:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/WARREN TODA

TAGS