ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ηθοποιός Έλεν Πέιτζ είναι πλέον τρανς άντρας και ονομάζεται Έλιοτ Πέιτζ: «Να 'μαι, λοιπόν»

Ο πρώτος διεμφυλικός άντρας που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό «Time» υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και αφηγείται την εμπειρία του.

Ο ηθοποιός Έλεν Πέιτζ είναι πλέον τρανς άντρας και ονομάζεται Έλιοτ Πέιτζ: «Να 'μαι, λοιπόν»

Στο παρελθόν τον γνωρίζαμε ως Έλεν Πέιτζ, σαν την ηθοποιό που είχε υποδυθεί το 2007 μια έφηβη έγκυο στην ταινία «Juno» κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Όταν όμως ο επονομαζόμενος πλέον Έλιοτ Πέιτζ, 34 ετών σήμερα, αποκάλυψε στο λογαριασμό του στο Instagram, στα τέλη του 2020, ότι είναι διεμφυλικός, έγινε το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην κοινότητα LGBTQ. Τον Μάρτιο του 2021, έγινε και ο πρώτος τρανς άντρας που πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού «Time».

Στο πλαίσιο της φυλομετάβασης, πρόσφατα υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, μια εμπειρία για την οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, στο «Vanity Fair». «Πλέον είμαι σε θέση απλά να υπάρξω. Για πρώτη φορά, εδώ και δεν ξέρω πόσο καιρό, είμαι επιτέλους σε θέση να καθίσω, να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι παραγωγικός και δημιουργικός. Για να το πω υπεραπλουστευτικά, νιώθω άνετα».

«Η τρανσφοβία στην κοινωνία μας αναγκάζουν πολλούς να κλειστούν στον εαυτό τους. Σκεφτείτε όλους εκείνους που δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να νιώσουν ευτυχισμένοι»

Με το παράδειγμά του ενθαρρύνει και άλλους να αναζητήσουν τον πραγματικό εαυτό τους: «Η τρανσφοβία στην κοινωνία μας αναγκάζουν πολλούς να κλειστούν στον εαυτό τους. Σκεφτείτε όλους εκείνους που δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να νιώσουν ευτυχισμένοι, να έχουν ένα μέλλον, να μοιραστούν τα μαγικά τους μαζί μας».

Όπως αφηγείται ο Έλιοτ Πέιτζ, από μικρό παιδί ένιωθε αγόρι 100%. Από τότε που ήταν νήπιο. «Έγραφα ψεύτικα γράμματα αγάπης και υπέγραφα σαν Τζέισον. Αυτός ήμουν, αυτός είμαι και αυτός ήξερα ότι θέλω να είμαι. Όταν μου έλεγαν: “Όχι, δεν είσαι αυτός. Δεν μπορείς να γίνεις αυτός όταν μεγαλώσεις” δεν το καταλάβαινα. Απλά, το νιώθεις. Πλέον επιστρέφω σε ό,τι νιώθω ότι είμαι και είναι όμορφο και υπέροχο, αλλά υπάρχει, κατά κάποιον τρόπο, και μια θλίψη σε αυτό».

Όπως αφηγείται ο Έλιοτ Πέιτζ, από μικρό παιδί ένιωθε αγόρι 100%. Από τότε που ήταν νήπιο. «Έγραφα ψεύτικα γράμματα αγάπης και υπέγραφα σαν Τζέισον»

Η μεταμόρφωση του σώματός του, μετά τη μαστεκτομή, τον άλλαξε εξωτερικά και εσωτερικά. Όπως περιέγραψε την εμπειρία στην Όπρα Γουίνφρεϊ, βγαίνεις από το μπάνιο, φοράς μια πετσέτα, «κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και σκέφτεσαι: "Να ‘μαι, λοιπόν”. […] Πλέον, μπορούσα να αγγίξω το στήθος μου».

Δείτε τον Έλιοτ Πέιτζ σήμερα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/WARREN TODA

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.