ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία της ελληνικής σόουμπιζ μέσα από την μπούκλα. Άλλοτε φριζαρισμένες, άλλοτε στυλιζαρισμένες

Η μπούκλα, η μητέρα όλων των χτενισμάτων, λατρεύεται παραδοσιακά από την εγχώρια σόουμπιζ. Μια ιστορική αναδρομή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Η ιστορία της ελληνικής σόουμπιζ μέσα από την μπούκλα. Άλλοτε φριζαρισμένες, άλλοτε στυλιζαρισμένες

Κάθε φορά που βλέπουμε μια γυναίκα με τέλειες, χαλαρές, απαλές και στιλπνές μπούκλες θέλουμε να φωνάξουμε «Ωσαννά!» και να την πάρουμε αγκαλιά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μας συμβαίνει μια φορά στις τόσες καθώς σπάνια παρατηρούμε μπούκλες που έχουν διαμορφωθεί σωστά διατηρώντας τον όγκο και την φυσική τους κίνηση. Σήμερα, βέβαια, τα πράγματα είναι καλύτερα από τις προηγούμενες δεκαετίες που τα σίδερα μαλλιών και οι πρέσες είχαν πάρει φωτιά δημιουργώντας άκαμπτες μπούκλες που θύμιζαν ξεχασμένα μπικουτί και αρνούνταν να κινηθούν ακόμα και στο πέρασμα του Κατρίνα. Σε αυτό καταλήξαμε κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση μπούκλας στις προηγούμενες δεκαετίες, ξεκινώντας από τα ηρωικά 80’s που το hairstyling ήταν μια υπόθεση που πολλοί πίστευαν ότι την είχαν πάρει σοβαρά αλλά, τελικά, αποδείχθηκε ότι η πραγματικότητα απείχε πολύ από την αλήθεια.

Παρακολουθήστε την πορεία μας και αποφασίστε και εσείς για την σχέση σας μαζί της. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάτε ότι η μπούκλα είναι πονηρό θηλυκό και κατεργάρα γυναίκα. Αν δεν την κανακέψετε, όπως πρέπει, θα σας την φέρει. Και πιστέψτε μας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κυκλοφορείς με χαλασμένη μπούκλα.

Η αλανιάρα μπούκλα

Κυκλοφορούσε, κατά κύριο λόγο στα 80’s, την δεκαετία της βάτας, της μπλούζας νυχτερίδα και του λαϊκού aerobic με το κολάν, την γκέτα και το «παρτό» κορμάκι. Εμείς, παιδάκια τότε, την παρακολουθούσαμε στις κόμες γνωστών σταρ, όπως της Άντζελας Δημητρίου, της Βίσση ή της Ισμήνης Καλέση, και διάφορες απορίες σκάλωναν στο μυαλό μας:

Α. θα μπορούσαν πουλιά να χτίσουν μέσα τους το σπιτικό τους;

Β. η περιποίηση τους περιλαμβάνει χτένισμα ή ξεχορτάριασμα;

Γ. πόσο κρεπάρισμα αντέχει μια τρίχα;

Και άλλα παρόμοια που ποτέ δεν απαντήθηκαν αλλά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση μας να αφήσουμε για πάντα πίσω μας αυτό το είδος μπούκλας και να πειραματιστούμε στο μέλλον με κάτι πιο safe και πιο ευπαρουσίαστο.

Η ιστορία της ελληνικής σόουμπιζ μέσα από την μπούκλα. Άλλοτε φριζαρισμένες, άλλοτε στυλιζαρισμένες

Η Lion King μπούκλα

Βασικές εκπρόσωποι της είναι, αναμφισβήτητα, η Ελένη Δήμου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη τις οποίες μπορούσες να τις αναγνωρίσεις από τις μπούκλες τους ακόμα και όταν βρισκόσουν στα βραχάκια του Λυκαβηττού και εκείνες στέκονταν στη σκηνή πίσω από το κοντραμπάσο. Πλούσιες, άναρχες μπούκλες σε μεγάλο μήκος που εξεγείρονταν ακόμα και στο πιο μικρό άγγιγμα της υγρασίας ενώ αναφωνούσαν όλες μαζί «θέλω κούρεμα, μαλακτική και αγάπη». Τέτοιες μπούκλες συναντάμε ακόμα στον δρόμο αλλά το φαινόμενο σιγά-σιγά εξασθενεί. Η Lion King μπούκλα αποτελεί απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος. Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την προστασία της.

Η μπούκλα «Πήγα κομμωτήριο και θέλω να το ξέρεις»

Η μπούκλα που δεν έχει εποχή και ηλικία. Την συναντάς παντού. Σε κοσμικά gala, σε βαφτίσια, σε πρεμιέρες θεάτρων, στο super market και, δη, σε reunion συμμαθητριών που όλες τρέχουν τελευταία στιγμή να φτιάξουν, όπως- όπως, τα μαλλιά τους. Τις μπούκλες αυτές τις έχουμε δει να κοσμούν και επώνυμες κόμες όπως της Νατάσσας Θεοδωρίδου, της Ελένης Μενεγάκη, της Φουρέιρα και της Βάσως Λασκαράκη. Μια μπούκλα από τα 90’s, όπου τα κομμωτήρια ξεπερνούσαν τα σουβλατζίδικα σε κάθε γειτονιά και η λακ ήταν το best seller προϊόν της κάθε εταιρίας με προϊόντα που απευθύνονται στο hair styling.

Η φυσική, νευρωτική μπούκλα

Με αυτή την μπούκλα γεννιέται κανείς αλλά δεν γίνεται. Είναι η μπούκλα που δύσκολα χωράει σε καπέλο ή σκούφο, ακόμα πιο δύσκολα πιάνεται με λαστιχάκι και σχεδόν σπάνια χτενίζεται, ισιώνεται ή συμμορφώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις κάποιου. Ανάλογες μπούκλες θαυμάζουμε στα μαλλιά της Μαρίας Σολωμού και της Σοφίας Κουρτίδου, οι οποίες έχουν το πλεονέκτημα ότι δείχνουν πάντα δέκα πόντους πιο ψηλές, απ’ όσο είναι, χωρίς να χρειάζονται να φορούν τακούνι.

Η τέλεια βαγκ

Εδώ η μπούκλα έχει κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στο χρόνο και έχει βρεθεί στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Η εικόνα της αποτελείται από μεγάλα, λαμπερά κύματα, που σταματούν στο ύψος του λαιμού και χαριτωμένα ανασηκώνονται σε κάθε απαλό βήμα. Η βαγκ δημιουργείται με ειδική τεχνική και δεν είναι σίγουρα το χτένισμα της κάθε μέρας. Αξίζει, όμως, να την δοκιμάσετε κάποια φορά και να κάνετε μια εμφάνιση εφάμιλλη της Ζέτας Μακρυπούλια ή της Μαρίας Παπαχαραλάμπου που είναι φαν του είδους.

Η μπούκλα που μεταμορφώνεται σε κούκλα

Στην περίπτωση της Τάμτα η μπούκλα δεν έχει προσωπικότητα. Είναι μια κατηγορία από μόνη της. Η μπούκλα «Τάμτα» προσαρμόζεται με ευκολία στις επιταγές της μόδας, απογειώνει εύκολα και άξια διαφορετικά στυλ, στέκει στο ύψος της σαν μια άψογη κυρία και δεν φριζάρει, δεν χαλαρώνει και δεν βαραίνει ακόμα και όταν η υγρασία έχει χτυπήσει κόκκινο και η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από Λονδίνο. Η μπούκλα Τάμτα είναι χαρισματική και αποτέλεσμα σωστής περιποίησης και καλής διαμόρφωσης με τα σωστά προϊόντα styling. Παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ενδιαφερόμενη, απαιτεί καθημερινή φροντίδα αλλά, ταυτόχρονα, αποζημιώνει σε κάθε της εμφάνιση όσες την επιλέγουν.

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

26 Απρ 2024