ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ιωάννα δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της μετά την επίθεση με το βιτριόλι: «Είναι μαχήτρια»

Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα πολύωρο χειρουργείο, στον τράχηλο, τα χείλη και τα μάγουλα. Τι είπε η γιατρός της.

Η Ιωάννα δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της μετά την επίθεση με το βιτριόλι: «Είναι μαχήτρια»

Δεκατρείς μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι, το θύμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έχει ακόμα μπροστά της έναν Γολγοθά μέχρι να επιστρέψει σε ένα είδος κανονικότητας. Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα χειρουργείο στον τράχηλο, στα χείλη και στο μάγουλο, που σύμφωνα με πληροφορίες από τα κανάλια, κράτησε 3-4 ώρες. Αμέσως μετά ανέβασε στο λογαριασμό της δύο φωτογραφίες, τη μία από το χέρι της, με εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα. «Είναι μαχήτρια, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της» είπε η μητέρα της, η κ. Μαρία, στο STAR.

Η γιατρός της, η πλαστική χειρουργός Μαρία Καλοφωλιά, είπε με τη σειρά της, μεταξύ άλλων, στο «Πρώτο Θέμα»: «Καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να τη βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε».

«Καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να τη βγάλουμε από την οξεία φάση»

Η ίδια την άνοιξη είχε δώσει την πρώτη της συνέντευξη, όπου είπε, ανάμεσα σε άλλα, για τη ζωή της μετά την επίθεση: «Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική.

«Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική».

»Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Τα μοσχεύματα που έχω χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό μου. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής, για να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν».

Δείτε ένα βίντεο με τις νέες φωτογραφίες που ανέβασε η Ιωάννα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Glomex

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.