«Είμαι 10 χρονών και ακούω τη μουσική σου όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου»: Έτσι ξεκινάει το γράμμα που έστειλε στον Νικ Κέιβ ένας μικρός θαυμαστής του, ο Πτολεμαίος, συνεχίζοντας ως εξής: «Σε είδα στο Χόμπαρτ τον Ιανουάριο του 2017 και θα σε ξαναδώ τον Ιανουάριο του 2019. Κανένας από τους φίλους μου δεν ακούει τίποτα κουλ, ενδιαφέρον ή όμορφο. Πώς θα με επηρεάσει το γεγονός ότι η μουσική σου μπήκε τόσο νωρίς στη ζωή μου; Έχεις να μου δώσεις κάποια συμβουλή; Σε ευχαριστώ».

Ο Νικ Κέιβ απάντησε στο μικρό αγόρι με μια επιστολή που δημοσίευσε στη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός, The Red Hand Files. Το γράμμα του είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχουμε διαβάσει τελευταία.

«Αγαπητέ Πτολεμαίε,

»Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου στην εκδήλωση In Conversations στο Χόμπαρτ – αν είσαι το μικρό, ξανθό παιδί που καθόταν στη δεξιά πλευρά της αίθουσας. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς απάντησα, αλλά μετά το σόου σκέφτηκα καλύτερα την ερώτηση και θυμάμαι ότι ευχήθηκα να είχα δώσει μια καλύτερη απάντηση.

»Ίσως θα έπρεπε να είχα πει αυτό. Το να ακούς τη μουσική των Bad Seeds στην ηλικία σου είναι σαν να έχεις μια μυστική γνώση. Όταν ήμουν περίπου στην ηλικία σου είχα κι εγώ μια μυστική γνώση. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου, Τιμ, συνήθιζε να ακούει παράξενη και άγνωστη μουσική και μετέφερε αυτή τη γνώση σε εμένα. Τότε ζούσα σε μια επαρχιακή πόλη στη Βικτόρια και είχα την εντύπωση ότι κανένας συνομήλικός μου δεν άκουγε τη μουσική που μου έβαζε να ακούσω ο αδερφός μου. Από όσο μπορούσα να καταλάβω, όλοι άκουγαν ανοησίες.

»Ήταν λες και κουβαλούσα μέσα μου ένα μυστικό, μια εξαιρετική γνώση για τον κόσμο που δεν είχαν οι φίλοι μου.

»Ήταν μια μυστική δύναμη. Κουβαλούσα μαζί μου αυτή τη μυστική δύναμη σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου μέχρι που πήγα σε ένα σχολείο στη Μελβούρνη, όπου συνάντησα ακόμα τρεις ή τέσσερις ανθρώπους με την ίδια μυστική γνώση – τη μυστική δύναμη. Εκείνοι οι άνθρωποι έγιναν οι καλύτεροί μου φίλοι και τελικά δημιουργήσαμε μια μπάντα και προσπαθήσαμε, με τον τρόπο μας, να πάρουμε αυτή τη γνώση και να τη μεταφέρουμε στον κόσμο.

»Η μυστική γνώση που έχεις είναι μια δύναμη που κατοικεί μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Μια δύναμη που θα σε εμπνεύσει να κάνεις θαυμαστά πράγματα – για παράδειγμα να γράψεις ιστορίες, να ζωγραφίσεις εικόνες ή να κατασκευάσεις πυραύλους που θα ταξιδέψουν στον Άρη. Θα σου δώσει το κουράγιο να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βάλει ο κόσμος μπροστά σου. Είναι μια άγρια δύναμη που μπορεί να έχει αμέτρητη αξία για τον κόσμο. Το όνομά σου, Πτολεμαίος, είναι όνομα πολεμιστή. Ένα αγόρι γεμάτο έμπνευση με όνομα πολεμιστή! Ο κόσμος σε περιμένει. Βαλ’ του φωτιά, μικρέ.

»Με αγάπη, Νικ».

Ας θυμηθούμε ξανά το αγαπημένο "Into my arms".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS