Ο κορυφαίος σχεδιάστης μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, το πιο αναγνωρίσιμο, διάσημο και σημαντικό όνομα της μόδας του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος που ήξεραν ακόμα και όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την υψηλή ραπτική, έφυγε πριν από δύο μέρες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του πάγκρεας, 

Το σύμπαν της μόδας, παρέα με τον καλλιτεχνικό κόσμο θρηνεί την απώλεια του και ο οίκος Chanel, στον οποίο διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1983, προσπαθεί να ανασυνταχθεί τοποθετώνοντας στην θέση του άντρα που σημάδεψε με την παρουσία και το ταλέντο του τα ρούχα του κορυφαίου γαλλικού brand, το δεξί του χέρι, την  Virginie Viard, κοιτάζοντας προς το μέλλον με όση περισσότερη αισιοδοξία γίνεται.

Μεγάλη αδυναμία της ζωής του, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε η πανέμορφη, λευκή γάτα του, η Choupette, η οποία ήταν στο πλευρό του ακόμα και στις υποκλίσεις του πάνω στις πασαρέλες, πάνω στο γραφείο του την ώρα που σχεδίαζε, στο ιδιωτικό του αεροπλάνο όταν ταξίδευε από τη μία μητρόπολη της μόδας στην άλλη. Η Choupette θεωρείται από πολλούς η πιο «διάσημη και φωτογραφημένη γάτα» του κόσμου με δικό της λογαριασμό στο Ιnstagram ο οποίος μετράει περίπου 120.000 ακολούθους.

Η πανέμορφη Choupette, ράτσας Βιρμανίας, πρόκεται, λοιπόν, να κληρονομήσει ένα σημαντικό μέρος της τεράστιας περιουσίας του Λάγκερφελντ η οποία αγγίζει τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο κορυφαίος σχεδιάστης λέγεται ότι φρόντισε να εξασφαλίσει το αγαπημένο του κατοικίδιο, αισθανόμενος τον επερχόμενο θάνατο του, συντάσσσοντας ένα μέρος της διαθήκης του στη Γερμανία όπου ο νόμος επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να αφήνει ένα τμήμα της περιουσίας του στο κατοικίδιο του.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Λάγκερφελντ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του το 2015 ότι η Choupette έχει «την δική της, μικρή περιουσία» και την είχε ονομάσει «η κληρονόμος μου».

Μεγάλη αδυναμία της ζωής του, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε η πανέμορφη, λευκή γάτα του, η Choupette, η οποία ήταν στο πλευρό του ακόμα και στις υποκλίσεις του πάνω στις πασαρέλες, πάνω στο γραφείο του την ώρα που σχεδίαζε, στο ιδιωτικό του αεροπλάνο όταν ταξίδευε από τη μία μητρόπολη της μόδας στην άλλη.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Λάγκερφελντ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αφήσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στην Choupette, λέγοντας «Δεν σκοπεύω να της αφήσω τα πάντα, αλλά ένα μεγάλο μέρος. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν αρκετά για όλους», πρόσθεσε το Καρλ χαμογελώντας στη συνέντευξη του στο περιοδικό Numero το 2018.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS