Ο Κώστας Βουτσάς, που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2020, άφησε πίσω του την αγαπημένη σύντροφό του, Αλίκη Κατσαβού, και τον γιο τους, Φοίβο, οι οποίοι τώρα προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για τη δύσκολη διαδρομή του μετά μίλησε η σκηνοθέτης, ηθοποιός και χήρα του στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα «On Time», εξηγώντας πώς βοήθησε τον Φοίβο να διαχειριστεί την απώλεια του μπαμπά του αλλά και μιλώντας για ό,τι τής δίνει καθημερινά δύναμη.

«Με καθοδηγεί το καθήκον για το παιδί, να είναι ευτυχισμένο και χαρούμενο» είπε η Κατσαβού στη Σταμάτη. «Με καθοδηγεί να είμαι και εγώ υγιής και δραστήρια. [Ο Φοίβος] ρωτάει γιατί πέθανε ο μπαμπάς και του απαντώ πάντα με τον ίδιο τρόπο: “Πέθανε γιατί ήταν πολύ άρρωστος και δεν μπορούσε να γίνει καλά”».

«Η δουλειά σε βοηθάει, όπως έλεγε και ο Κώστας, σε βοηθάει να έχεις πνευματική διαύγεια και να νιώθεις ζωντανός»

Η Κατσαβού συνέχισε προσθέτοντας ότι οι ειδικοί τη συμβουλεύουν σχετικά με το πώς θα μιλήσει στο παιδί για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά, με τρόπο ταιριαστό για την ηλικία του. «Εγώ σαν μαμά του γνωρίζω και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του παιδιού, οπότε μπορώ να το διαχειριστώ».

Έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες από την ημέρα που ο σύζυγός της πέθανε και της φαίνεται αδιανόητο να «ξαναφτιάξει» τη ζωή της με έναν άλλο σύντροφο. «Εμένα με ενδιαφέρει το παιδί να είναι καλά. Δεν έχω ανάγκη από σύντροφο, έχω το παιδί μου πάνω απ’ όλα, την οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους. […] Άξονάς μου σε αυτή τη δυσκολία είναι το παιδί και η δημιουργία. Εγώ θέλω να έχω δουλειά να κάνω πράγματα. Γιατί η δουλειά σε βοηθάει, όπως έλεγε και ο Κώστας σε βοηθάει να έχεις πνευματική διαύγεια και να νιώθεις ζωντανός». 

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Βουτσάς πέθανε μετά από μάχη 19 ημερών στην εντατική του Αττικόν, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού. Η είδηση του θανάτου του καταξιωμένου και δημοφιλή κωμικού ηθοποιού που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στον χρυσό ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, με την καλλιτεχνική του διαδρομή να ξεπερνά τα 70 χρόνια, σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση σε όλη τη χώρα. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Αλίκη Κατσαβού (@alikikatsavou) on

 

TAGS