Γνωρίστηκαν όταν ακόμα ήταν φοιτητές στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους κύλησαν μέσα σε μεγάλες εντάσεις και καυγάδες που έχουν μείνει μέχρι σήμερα θρυλικοί. Πραγματικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, σαν φοιτητές, τσακωνόντουσαν για τα πάντα. Για το ποιος είχε μεγαλύτερο ταλέντο στο σανίδι, για το ποιος έπαιρνε καλύτερους βαθμούς, για το ποιος θα έπαιζε καλύτερους ρόλους.

Εκείνος θα υποστηρίξει χρόνια αργότερα ότι πάντα την αγαπούσε, από την πρώτη στιγμή που την είδε. Η κόντρα τους έγινε μεγάλος έρωτας που εξελίχθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα». Παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1965 και το 1969 απέκτησαν τον γιο τους, τον Γιάννη. Χώρισαν στα μέσα της δεκαετίας του '70 ύπο κάκιστες συνθήκες και όλα έδειχναν ότι δεν θα μιλούσαν ποτέ ξανά.

Αυτή όμως η αγάπη αποδείχθηκε πολύ πιο σημαντική, πολύ πιο δυνατή από κάθε εγωισμό και το διάσημο, πρώην ζευγάρι μονιάζει με το πέρασμα των χρόνων, αποκτώντας φιλικές σχέσεις. Το 1986 παίρνουν την απόφαση να συνεργαστούν και πάλι μαζί στο θέατρο. Σε ένα μεγάλο έργο, τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο που ανέβηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Αλίκη.

Στις αναγνώσεις του έργου ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πήγαινε στο σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην οδό Στησιχόρου όπου και τραβήχτηκε η παρακάτω, σπάνια φωτογραφία. Οι δυο τους και πάλι μαζί, δίπλα-δίπλα.

Λίγο αργότερα η Αλίκη Βουγιουκλάκη έβαψε τα μαλλιά της καστανά για τις ανάγκες του ρόλου.

Δείτε τη φωτογραφία :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Μία κοινή τους συνέντευξη τον Μάρτιο του 1990.

Kεντρική  φωτογραφία: Από την ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS