ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η άγνωστη κόντρα της Τζούλι Άντριους και της Όντρεϊ Χέπμπορν για έναν ρόλο

Η Τζούλι Άντριους είχε ταυτιστεί με τον ρόλο πολύ πριν ανατεθεί στην Όντρεϊ Χέπμπορν από τον Τζακ Γούορνερ για τον κινηματογράφο.

Η άγνωστη κόντρα της Τζούλι Άντριους και της Όντρεϊ Χέπμπορν για έναν ρόλο

Η Όντρεϊ Χέπμπορν ήταν ήδη το λαμπερό αστέρι του Χόλυγουντ. Η Αγγλίδα Τζούλι Άντριους ήταν τραγουδίστρια με γνώσεις στη μουσική και εντυπωσιακή έκταση στη φωνή της, όπως και ηθοποιός που είχε αρχίσει μόλις να εντυπωσιάζει σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ.

Η άγνωστη κόντρα της Τζούλι Άντριους και της Όντρεϊ Χέπμπορν για έναν ρόλο

Το ντεμπούτο της 19χρονης τότε Άντριους στο Μπρόντγουεϊ ήταν το μιούζικαλ της Σάντι Γουίλσον «The Boyfriend» το 1954. Το κορίτσι με την υπέροχη φωνή που είχε φτάσει από τις κακόφημες γειτονιές του Λονδίνου έμελλε τώρα να διαγράψει τη δική της υπέρλαμπρη πορεία. Ήταν εκείνη η πρώτη της ερμηνεία που οδήγησε στη συνέχεια τους συντελεστές του μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία» να αναθέσουν στην Άντριους τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο που βασίζεται στο βιβλίο του Μπέρναρντ Σο «Πυγμαλίωνας». Στο «Ωραία μου Κυρία» η Τζούλι υποδύεται λοιπόν μια πωλήτρια λουλουδιών στον δρόμο, είναι ένα απλό, φτωχό κορίτσι. Όταν δύο άντρες που ανήκουν σε ανώτερη κοινωνική τάξη περνούν μπροστά της κοντοστέκονται και στοιχηματίζουν πως η μικρή εύκολα θα μπορούσε να υποδυθεί την κυρία της υψηλής κοινωνίας αρκεί να μάθει να μιλάει με σωστή προφορά τη γλώσσα. Τα μαθήματα αναλαμβάνει ο ένας εκ των δύο κυρίων, ο Χένρι Χίγκινς. Στην πορεία όμως καθηγητής και μαθήτρια ερωτεύονται. Στο μιούζικαλ που σημείωσε τρομερή επιτυχία η Τζούλι Άντριους ως τραγουδίστρια ερμήνευε τα τραγούδια η ίδια. Το μιούζικαλ σάρωσε τα θεατρικά βραβεία Τόνυ το 1956 και οι παραστάσεις συνέχισαν ως τις αρχές της δεκαετίας του '60. Έτσι, η Τζούλι Άντριους ταυτίστηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ρόλο της «Ωραίας μου Κυρίας».

Το μιούζικαλ σάρωσε τα θεατρικά βραβεία Τόνυ το 1956 και οι παραστάσεις συνέχισαν ως τις αρχές της δεκαετίας του '60. Έτσι, η Τζούλι Άντριους ταυτίστηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ρόλο της «Ωραίας μου Κυρίας».

Στις αρχές όμως του '60 ο Τζακ Γουόρνερ, ιδιοκτήτης του γνωστού κινηματογραφικού κολοσσού αγόρασε τα δικαιώματα του μιούζικαλ κι οι προετοιμασίες για την κινηματογραφική του μεταφορά άρχισαν. Σκηνοθέτης θα ήταν ο Τζόρτζ Κιούκορ ο οποίος διέπρεπε στις κινηματογραφικές μεταφορές λογοτεχνικών έργων και στις κωμωδίες. Έτσι, προτάθηκαν σε όλους τους συντελεστές του μιούζικαλ οι αντίστοιχοι ρόλοι στην ταινία εκτός από την… Τζούλι Άντριους! Για τον ρόλο ο Γουόρνερ πρόοριζε την Όντρεϊ Χέπμπορν που ήταν ήδη γνωστή και θα προσέλκυε κοινό κατά τη γνώμη του, παρά τις αντιρρήσεις του σεναριογράφου Άλαν Τζέι Λέρνερ. Ωστόσο, η Χέπμπουρν δεν ήταν τραγουδίστρια και έτσι προσέλαβαν την Μάρνι Νίξον για να ντουμπλάρει την Χέπμπορν στα τραγούδια. Η επιλογή του κύριου Γουόρνερ στοίχισε πολύ στην Άντριους, όπως έχει δηλώσει και η ίδια πολύ αργότερα σε συνέντευξη της.

Η πόρτα του Χόλυγουντ άνοιξε για την Άντριους από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ που της εμπιστεύτηκε τον ρόλο της γκουβερνάντας στο πρωτοποριακό μιούζικαλ «Μαίρη Πόπινς» που όλοι λατρέψαμε, την πρώτη ταινία που συνδύαζε κινούμενα σχέδια με πραγματικούς ηθοποιούς και είχε τόσο εξελιγμένα για την εποχή οπτικά εφέ. Μάλιστα ο Ντίσνεϊ δέχτηκε να καθυστερήσει τα γυρίσματα της ταινίας, καθώς τότε η Άντριους εγκυμονούσε την κόρη της.

Τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε τελικά οι ταινίες να προβληθούν την ίδια χρονιά. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για τα Όσκαρ και τη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ηθοποιών για την ανάδειξη της μεγάλης νικήτριας στην κατηγορία του Ά Γυναικείου Ρόλου. Μόνο που η Όντρεϊ δεν προτάθηκε ποτέ. Επιλογή που τα μέλη της Ακαδημίας βάσισαν στο γεγονός πως δεν ερμήνευσε η ίδια τα τραγούδια της, ωστόσο όλοι ψιθύριζαν στους διαδρόμους πως έμμεσα στήριξαν την Άντριους σε αυτή τη μεγάλη αδικία. Το Όσκαρ πήγε κατευθείαν στα χέρια της για την ομολογουμένως σπουδαία ερμηνεία της ως Μαίρη Πόπινς, αν και το «Ωραία μου Κυρία» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και Ά Ανδρικού Ρόλου που απένειμε η ίδια Όντρεϊ στον συμπρωταγωνιστή της.

Το Όσκαρ πήγε κατευθείαν στα χέρια της για την ομολογουμένως σπουδαία ερμηνεία της ως Μαίρη Πόπινς, αν και το «Ωραία μου Κυρία» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και Ά Ανδρικού Ρόλου που απένειμε η ίδια Όντρεϊ στον συμπρωταγωνιστή της.

Εκ των υστέρων και οι δύο ηθοποιοί, που φωτογραφήθηκαν μαζί και εκείνο το βράδυ, υποστήριξαν πως δεν υπήρχε πράγματι κόντρα, αν και η Όντρει παραδέχτηκε αργότερα πως δεν θα είχε δεχθεί τον ρόλο, αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο.

Read Next

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της