Η Βρετανική Vogue παίρνει για μία ακόμη φορά θέση εναντίον των διακρίσεων λόγω ηλικίας κάνοντας εξώφυλλο στο περιοδικό την 85χρονη Τζούντι Ντενς.

Η σπουδαία ηθοποιός εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τεύχος του Ιουνίου 2020 φορώντας  Dolce & Gabbana, και γράφει ιστορία ως το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο που έχει ποζάρει ποτέ σε εξώφυλλο της βρετανικής Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Στη δεύτερη φωτογραφία απ’ τη φωτογράφηση που έδωσε στη δημοσιότητα η Vogue, βλέπουμε την 85χρονη να ποζάρει με ένα φόρεμα της La Collection και ένα σατέν τζάκετ Giorgio Armani. Μάλιστα ο επίσημος λογαριασμός της βρετανικής Vogue στο Instagram σημείωσε «Μετά από έξι δεκαετίες στην σκηνή, είναι ασφαλές να πούμε πως η Judi Dench προσελκύει την αγάπη του κοινού σε “βιομηχανική κλίμακα”. Για το τεύχος Ιουνίου, η Dench προσκάλεσε την βρετανική Vogue στο σπίτι της για να συζητήσουμε για την αγάπη και τον γάμο (έχει δεχτεί τέσσερις προτάσεις), την συλλογή της από βραβεία που διευρύνεται (μεταξύ των οποίων 11 BAFTA και ένα Oscar) και την παροδική ενασχόληση με την ραπ μουσική, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε μια εποχή που το χρειαζόμαστε».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η ίδια η Τζούντι Ντενς αναφέρεται στην ηλικία της και λέει στη συνέντευξη «Δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν το σκέφτομαι. Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Λένε ότι ηλικία είναι η στάση που κρατά κανείς. Είναι φρικτό». Μιλώντας για το ότι σταμάτησε αναγκαστικά να οδηγεί λόγω της όρασής της αναφέρει «Είναι το πιο τρομερό σοκ για το σύστημα σου. Είναι τόσο φρικτό να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους»

Παράλληλα, η κόρη της Finty Williams, δηλώνει πως αυτό το εξώφυλλο σημαίνει πάρα πολλά για την μητέρα της. «Η ηλικία, νομίζω, επηρεάζει πάρα πολύ το πώς νιώθει για τον εαυτό της και αυτό της έδωσε μια μικρή ώθηση αυτοπεποίθησης για να σκεφτεί “Ίσως είμαι ακόμα ΟΚ”. Βέβαια από την άλλη μεριά, όταν τελείωσε η φωτογράφηση επέστρεψε κυριολεκτικά πιστεύοντας πως είναι η Beyoncé» εξηγεί με χιούμορ η κόρη της.

Πριν την 85χρονη ηθοποιό, το ρεκόρ κατείχε η Τζέιν Φόντα, η οποία είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue όταν ήταν 81 ετών στο τεύχος του Απριλίου 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS