Η τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας και των δύο γιων της, του 25χρονου Αντώνη και του 23χρονου Λευτέρη ακολουθεί το σπουδαίο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το Γάλα», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της νεοελληνικής δραματουργίας. Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά ώστε να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του. Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα «Πατρίδα», «Μητέρα» και «Αγάπη». Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει ξανά κοντά.

Η εμβληματική παράσταση που ανέβηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από το 2005 έως το 2006 με τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη (ο οποίος έφυγε τόσο αιφνίδια από τη ζωή στα 31 του χρόνια) προσφέρεται για δωρέαν θέαση στο YouTube για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να την δουν από κοντά, αλλά και για όσους θέλουν να την απολαύσουν από την αρχή.

Ίσως το σπουδαιότερο έργο που ανέβηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, από έναν χαρισματικό συγγραφέα, που ξέρει να «παίζει» υπέροχα με την απελπισία και την ελπίδα, τον φόβο και τα όνειρα, την πραγματικότητα και το ψέμμα, βάζοντας τα όλα μαζί υπέροχα μέσα στο κάδρο της αληθινής ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε την παράσταση δωρεάν στο YouTube.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS