ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Mπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε…80: 15 σταθμοί στη ζωή της μεγάλης σταρ

Με ένα πάρτυ στο σπίτι της στο Μαλιμπού γιόρτασε τα 80α γενέθλια η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ και του πεντράγραμμου

H Mπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε…80: 15 σταθμοί στη ζωή της μεγάλης σταρ

Με την οικογένειά της, αλλά και φίλους από το καλλιτεχνικό στερέωμα γιόρτασε τα γενέθλιά της η λαμπερή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Κρις Μάρτιν με τη σύντροφό του Ντακόντα Τζόνσον. Όμως, ας δούμε μερικούς σταθμούς στην απίστευτη διαδρομή της μεγάλης σταρ.

1. Ένα αστέρι γεννιέται

Ένα αληθινό αστέρι γεννιόταν στις 24 Απριλίου του 1942, η Μπάρμπαρα Τζοάν Στρέιζαντ (θα άλλαζε αργότερα την προφορά του ονόματός της). Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από την Νταϊάνα και τον Εμάνουελ Στρέιζαντ. Ο πατέρας της ωστόσο πέθανε όταν εκείνη ήταν μόλις 15 μηνών. H μητέρα της ήταν σοπράνο στα νεανικά της χρόνια και σκεφόταν να ακολουθήσει μουσική καριέρα, όμως τελικά, εργάστηκε ως γραμματέας σε ένα σχολείο, όπου και γνώρισε τον πατέρα της Στρέιζαντ, δάσκαλο στο ίδιο σχολείο. Μετά τον θάνατο του Εμάνουελ, η οικογένεια μετακόμισε στο σπίτι των παππούδων της (των γονιών της μητέρας της) προκειμένου να βοηθήσουν στο μεγάλωμα των παιδιών. Η μητέρα τους εργαζόταν ως λογίστρια, ενώ η Μπάρμπρα έχει επίσης έναν αδερφό, τον Σέλντον.

2. Ένα άγριο παιδί

Η σταρ δεν είχε ευτυχισμένη παιδική ηλικία και όπως είχε πει σε συνέντευξη μεγάλωσε χωρίς επιτήρηση, σαν «άγριο παιδί», ενώ την πείραζαν οι συμμαθητές αλλά και ο πατριός της πως τάχα ήταν αδιάφορη. Όμως όταν μπήκε στη χορωδία του Γυμνασίου της δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψει ότι έχει καλή φωνή και να την εξασκήσει. Αμέσως μετά το σχολείο πήγε στο Μανχάταν με το όνειρο να κατακτήσει το Μπρόντγουεϊ, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της.

3. Τα πρώτα βήματα

Έκανε κάθε είδους δουλειά που σχετιζόταν κάπως με το θέατρο και ενίοτε έμενε από στα σπίτια των φίλων της μέχρι να βρει δικό της, ενώ τραγουδούσε τα βράδια σε κλαμπ της ΝΥ. Η ευκαιρία της δόθηκε όταν έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στο I Can Get it For You Wholesale το 1962. Άρχισε τότε τις εμφανίσεις σε τοκ σόου στην τηλεόραση και έκανε το πρώτο της άλμπουν, The Barbra Streisand Album, που κέρδισε τρία Grammys.

4. Ο πρώτος της γάμος και το παιδί

Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Έλιοτ Γκουλντ και παντρεύτηκαν το 1963. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Τζέισον, το 1966, όμως χώρισε το 1969 για να πάρει επίσημα διαζύγιο το 1971. Λέγεται ότι η απίστευτη επιτυχία της Στρέιζαντ ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν να μείνουν μαζί, ενώ εκείνη είχε πει σε συνέντευξή της: «είναι πιο ασφαλές να μην παντρεύονται οι ηθοποιοί μεταξύ τους». Η ίδια λατρεύει τον γιο της και ποστάρει συχνά για εκείνον στον λογαριασμό της.

5. Η τεράστια επιτυχία του Funny Girl

Ταυτισμένη πλέον με τον ρόλο της Φάνι Μπράις στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι» παρολίγο να απολυθεί στις πρώτες παραστάσεις του θεατρικού που ανέβηκε πρώτα στο Μπρόντγουεϊ πριν γίνει ταινία. Όμως επέμεινε και τα κατάφερε. Ακολούθησε ένα συμβόλαιο για 3 ταινίες βασισμένες στο έργο.

6. Μία ιδίαιτερη στιγμή

«Δεν ζητάω αυτόγραφα, αλλά έκανα μια εξαίρεση όταν γνώρισα τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι το 1963» έχει πει για τη συνάντηση αυτή στο Instagram της.

7. Το πρώτο Όσκαρ

Το «Ένα αστείο κορίτσι» ήταν η πρώτη της χολιγουντιανή ταινία που έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία, το 1968 με 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τον Ά γυναικείο ρόλο. Εξάλλου, στην ταινία συμπρωταγωνιστούσε με τον θρυλικό Αιγύπτιο γόη, Ομάρ Σαρίφ, με τον οποίο είχε δεσμό όσο διήρκησαν τα γυρίσματα. Η ηθοποιός κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ φορώντας ένα σύνολο που όταν έπεσαν πάνω του τα φώτα αποδείχτηκε διάφανο, αφήνοντας εποχή. Ήταν υποψήφια για ακόμα 4 Όσκαρ στη ζωή της και κέρδισε επίσης ένα ακόμη για το τραγούδι της "Evergreen." Εξάλλου, είναι μία από τις ελάχιστες περφόρμερ που έχει τον τίτλο ΕGOT, που σημαίνει ότι έχει κερδίσει Emmy, Grammy, Oscar και Τony Βραβεία!

8. Οι άντρες της ζωής της

Μετά το διαζύγιο της το όνομα της συνδέθηκε με πολλούς άντρες- όπως τον παραγωγό Τζον Πίτερς, τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Αντρέ Αγκάσι και τον Ντον Τζόνσον.

9. «Τα καλύτερά μας χρόνια»

Το 1973 συμπρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο The Way we were, καθηλώνοντας το κοινό με έναν σπουδαίο έρωτα που δεν μπόρεσε να τελικά να κρατήσει. Είναι μία από τις πλέον αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών.

10. «Ένα αστέρι γεννιέται»

Το 1976 σημειώνει μια ακόμα τεράστια επιτυχία: την ταινία Ένα αστέρι γεννιέται, για την οποία συνέθεσε και το τραγούδι Evergreen που κέρδισε το Όσκαρ εκείνη τη χρονιά.

11. Mπάρμπρα, η μουσικός

Παράλληλα με την κινηματογραφική της πορεία, η Στρέιζαντ πετυχαίνει και ως μουσικός και τραγουδίστρια συγκεντρώνοντας χιλιάδες φαν σε κάθε εμφάνισή της. Με πάνω από 150 εκ. άλμπουμ να έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, 11 άλμπουμ της να έχουν έρθει πρώτα στο Billboard 200 (η μόνη γυναίκα που το έχει κατορθώσει), όπως και singles να είναι ν. 1 στο Billboard 100 και αμέτρητα βραβεία, η Στρέιζαντ θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών.

H Mπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε…80: 15 σταθμοί στη ζωή της μεγάλης σταρ

12. Το Γιέντλ, ένα προσωπικό στοίχημα

Το 1983 γίνεται ορόσημο για την πορεία της, καθώς γράφει, σκηνοθετεί, παίζει και είναι η ίδια παραγωγός σε χολιγουντιανή ταινία, το «Γιέντλ». Η πρώτη γυναίκα που το κατορθώνει και η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας.

13. Ο Τζέιμς

Το 1996 παντρεύεται τον ηθοποιό Τζέιμς Μπρόλιν για τον οποία έγραψε δύο τραγούδια. Ο Μπρόλιν έχει τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο και έτσι η οικογένεια της Στρέιζαντ μεγαλώνει. Μάλιστα, σήμερα είναι και γιαγιά.

14. Η μεγάλη της αδυναμία

Η μεγάλη της αδυναμία είναι τα σκυλάκια της. Μάλιστα, όταν απεβίωσε η αγαπημένη της σκυλίτσα το 2017, την… κλωνοποίησε.

15. Ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος

Η Μπαρμπρα είναι ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. Στηρίζει θέματα για την υγεία των γυναικών, ιδίως έρευνες για την νοσήματα της καρδιάς.

Κεντρική εικόνα: Splash news- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.