Η Δωροθέα Μερκούρη είναι Ελληνοϊταλίδα (από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα) και υπήρξε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μοντέλα των 90ς, ενώ έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς Ελληνίδα «Μπελούτσι» και «Σοφία Λόρεν». Η 46χρονη ηθοποιός και μοντέλο συμμετείχε στο ελληνικό «Dancing With The Stars 6» και στην ταινία «Christ, the Lord: Out of Egypt», η οποία αφηγείται τη ζωή του Ιησού.

Η Δωροθέα έχει αναφερθεί σε συνεντεύξεις της στον πρώην σύζυγό της και έχει παραδεχτεί ότι τον είχε παραμελήσει, αποκαλύπτοντας τους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό: «Περνάγαμε πολύ ωραία μαζί. Είναι Ολλανδός, δεν ήθελε τη γυναίκα στο σπίτι. Όταν όμως έκανα την Ηλέκτρα, αισθάνθηκε και λίγο παραμελημένος. Φύγαμε αρκετά χρόνια μετά από τη Νέα Υόρκη. Ήρθε και ο σύζυγός μου εδώ, το προσπαθήσαμε. Εγώ όμως δεν μπορούσα άλλο να μένω στην Αμερική, ήθελα να μείνω στην Ευρώπη. Ο πρώην σύζυγός μου είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, έχει μεγάλη καριέρα στην Αμερική, δεν θα άφηνε τη δουλειά του για να πάει σε μια άλλη χώρα».

Δείτε την φωτογράφιση με τις κόρες της:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Η Δωροθέα γεννήθηκε στο Τορίνο το 1974 και ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο σε ηλικία 17 ετών. Ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Αμερική για να ζήσει το «αμερικάνικο όνειρο» και να συνεχίσει τις σπουδές χορού, που έκανε από μικρή. Παράλληλα σχεδόν ασχολήθηκε με την υποκριτική. Εκτός από ελληνικά, μιλάει τέσσερις ακόμα γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Υπήρξε παντρεμένη για επτά χρόνια με τον Ολλανδικής καταγωγής κομμωτή Γουάρντ Σρέγκεχοϊρντ, με τον οποίο απέκτησε και δύο κόρες. Για πολλά χρόνια υπήρξε «μούσα» των περιοδικών της εποχής των 90ς, cover στα εξώφυλλα, με αρκετές συμμετοχές στην τηλεόραση και σε διαφημίσεις.


Αφού μετακόμισε με τις κόρες της στη Ρώμη, συμμετείχε στην στην ταινία «Taglionetto». Αξέχαστη έχει μείνει στο διαφημιστικό σποτ του Martini με την πολύ καλή της φίλη, Μόνικα Μπελούτσι. «Από κοντά είναι πιο όμορφη απ' ό,τι στις φωτογραφίες. Επίσης είναι πολύ ανθρώπινη. Είναι θηλυκό, είναι γυναίκα, αλλά συνάμα είναι και ένας πολύ απλός άνθρωπος. Της αρέσει πολύ η Ελλάδα... Συνήθως οι φτασμένοι άνθρωποι παραμένουν ταπεινοί. Εγώ αυτό επιδιώκω στη ζωή μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ταπεινότητα έρχεται μέσα από πολύ σκληρή ζωή και πολύ πόνο» θα πει για την Μόνικα. Οι δυο τους έχουν κάνει πολλές φορές διακοπές μαζί και έχουν φωτογραφηθεί σε κοινές τους διακοπές στην Ελλάδα. 

 

Δείτε το βίντεο με μία συνέντευξή της πριν ένα χρόνο που μιλάει για τη σχέση της με τον πρών σύζυγό της και τα χρυσά χρόνια του μόντελινγκ: 

 

Φωτό: NDP

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS