Είναι το sex symbol που κατάφερε να επηρεάσει με την ακτιβιστική δράση της εκατοντάδες ανθρώπους στον πλανήτη. Η Τζέιν Φόντα που απέδειξε μέσα στα χρόνια ότι η πολιτική τοποθέτηση, η διάσωση του πλανήτη και τα δικαιώματα των ζώων την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο από τη λάμψη του σινεμά, έκλεισε πρόσφατα τα 82 της χρόνια και συνεχίζει να είναι μία γυναίκα φαινόμενο.

Μία γυναίκα που ποτέ δεν έχει φοβηθεί να εκφράσει ανοικτά και δημόσια την άποψη της, όποιο κι αν ήταν το κόστος, έχει γίνει συχνά το κεντρικό πρόσωπο σε μεγάλες συγκαντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ έχει συλληφθεί ακόμα και έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

Τώρα, σε ένα μεγάλο αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού Vanity Fair με θέμα τις μεγάλες αναταραχές που επικρατούν στις ΗΠΑ λίγο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Φόντα γίνεται το λαμπερό πρόσωπο του εξωφύλλου. Ενός εξωφύλλου που θα κυκλοφορήσει αυτούσιο τόσο σε Αμερική όσο και σε Ιταλία.

Η ίδια με country στυλ, σα να έχει βγει από κάποια στιλάτη έπαυλη στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, εκπροσωπεί την πιο κλασική πλευρά της αμερικανικής ηπείρου, μία μοναδική προσωπικότητα που στέκεται γενναία για τα ιδανικά ενός ολόκληρου Έθνους και αποδεικνύει ότι στα 82 της μπορεί να καθηλώσει τους πάντες με την γοητεία της.

Μέσα σε μια υπέροχη, μολυβί φούστα, μία καφέ ζώνη στη μέση, ένα πλεκτό στην ίδια απόχρωση και ένα καταπληκτικό, γκρι, μάλλινο, μεσάτο σακάκι, η Φόντα ήταν είναι και θα είναι πάντα η γυναίκα που θέλουμε να γίνουμε.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού, η ιταλική και η αμερικανική έκδοση του Vanity Fair ενώθηκαν για να συνεργαστούν σε ένα ειδικό τεύχος, αφιερωμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα "αυστηρά ξεκάθαρο πορτρέτο της χώρας", όπως το περιγράφει η διευθύντρια του Vanity Fair America. Μια χώρα που βρίσκεται εν αναμονή πολύ σημαντικών εκλογών και βρίσκεται στα πρόθυρα ιστορικών αλλαγών και επαναστάσεων, οι οποίες θέτουν υπό συζήτηση την ιστορία και τη δημοκρατία της, ακόμα και το “American dream”. Ο διευθυντής της ιταλικής έκδοσης εξηγεί σχετικά με το εξώφυλλο “Στο εξώφυλλο επιλέξαμε την Τζέιν Φόντα, η οποία είναι περισσότερο ένα σύμβολο, μια ακτιβίστρια, παρά ηθοποιός. 82 ετών, ένα θαύμα της φύσης, μια γυναίκα που δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει και ενσαρκώνει ιδανικά τις αμφιβολίες, τις ερωτήσεις και τις πράξεις ενός ολόκληρου έθνους».

Δείτε το εξώφυλλο:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS