0
SHARES

H συζήτηση γύρω από τον ρόλο που πρέπει να έχει μία Πρώτη Κυρία σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη είναι σίγουρα μεγάλη και κρύβει πολλές υποσημειώσεις και άλλες τόσες παραμέτρους. 

Αν όμως θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε κάπως σύντομα και περιεκτικά την πραγματικότητα μίας Πρώτης Κυρίας (όχι τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, απλά την πραγματικότητα) τότε ίσως να είναι αρκετό να πούμε ότι προφανώς δεν γίνεται να συμπεριφέρεται πάντα και παντού όπως θα συμπεριφερόταν αν δεν ήταν Πρώτη Κυρία. Και κάπως έτσι, μάλλον, η Μελάνια Τραμπ έχει μπει στη διαδικασία να αλλάξει σταδιακά το στυλ της μέσα στους τελευταίους μήνες. 

Φαίνεται όμως ότι μπορείς να βγάλεις το κορίτσι από την πασαρέλα πολύ εύκολα αλλά δεν είναι εξίσου εύκολο να βγάλεις την πασαρέλα μέσα από το κορίτσι. Άλλη μία απόδειξη η επίσκεψη του Προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο Παρίσι όπου φυσικά τους υποδέχθηκαν o Eμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν. Από την ώρα που η Μελάνια πάτησε το πόδι της στη γαλλική πρωτεύουσα αναρίθμητα δημοσιεύματα εκθιάζουν το στυλ της, τοποθετώντας το δίπλα σε αυτό της πιο ήπιας και κουλ Μπριζίτ με τα σχόλια του τύπου «Καμιά Πρώτη Κυρία δεν μπορεί να σταθεί εύκολα δίπλα της» να πρωταγωνιστούν στα περισσότερα sites του κόσμου. 

Ακολουθούν εικόνες από την πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο ζευγαριών σε γαλλικό έδαφος

Με τους συζύγους τους, Ντόναλντ Τραμπ και Εμμανουέλ Μακρόν

 

Η Μπριζίτ και η Μελάνια συγχρονίστηκαν συνθέτοντας από κοινού με τις εμφανίσεις τους τα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας. Ακόμα και ο πιο παρανοϊκός στυλίστας δεν θα είχε καταφέρει να το σκεφτεί.

 

Κοντίνο στις γόβες

Το πραγματικό ερώτημα πάντως κάπου ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω δεν είναι τόσο κατά πόσο η Μελάνια είναι αρκετά Πρώτη Κυρία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αληθινό ενδιαφέρον ή ουσιαστική ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά, ώστε να στέκεται εκτυφλωτικά στο ύψος των περιστάσεων. Είναι το αν τελικά το μαγικό μήνυμα πίσω από το να είσαι Πρώτη Κυρία είναι - ή οφείλει να είναι - τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με το πόσα εντυπωσιακά ρούχα χωράνε στη βαλίτσα σου όταν ταξιδεύεις.

Και τι σύγκριση ακριβώς μπορείς αν κάνεις ανάμεσα στη Μελάνια Τραμπ και τη Μπριζίτ Μακρόν όταν η μία ξέρεις ότι έχει καταβάλει σημαντική φαιά ούσια και εξαντλητική υπερπροσπάθεια για να θέσει τις «αντιπάλους» της εκτός συναγωνισμού και η άλλη απλά περιφέρει το αβίαστο coolness της στους δρόμους της σικάτης γαλλικής πρωτεύουσας λες και άργησε να ξυπνήσει αλλά και πάλι πρόλαβε να ντυθεί εξαιρετικά.

Από τη βραδινή συνάντηση των δύο ζευγαριών στο φημισμένο εστιατόρια Jules Verne στον Πύργο του Άιφελ.  

Και στην βραδική της εμφάνιση η Μελάνια Τραμπ επέλεξε να φορέσει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας σε ένα μίντι φόρεμα, προφανώς σε μία ακόμη προσπάθεια να παραμείνει όλες τις ώρες απόλυτα «ασορτί» με την περίσταση.

 

Από την άλλη η Μπριζίτ Μακρόν φόρεσε ένα πιο χειμωνιάτικο φόρεμα σε διαφορετικούς χρωματισμούς και μεγάλο περιδέραιο στον λαιμό.