Η Ζέτα Δούκα έχει αποδείξει αρκετές φορές πως δεν διστάζει να μιλήσει τόσο για την προσωπική της ζωή, όσο και για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει με το πέρασμα των χρόνων. Η γνωστή ηθοποιός σε μια ειλικρινή εξομολόγηση στην εκπομπή του Open «Απλές κουβέντες», αποκάλυψε πως βρέθηκε αντιμέτωπη με τις διατροφικές διαταραχές, όταν ακόμα ήταν έφηβη. Η ψυχανάλυση αλλά και η υποκριτική ήταν οι σύμμαχοι που τη βοήθησαν να βρεί τον δρόμο της απελευθέρωσης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά.» ανέφερε αρχικά η Ζέτα Δούκα, η οποία μέσα από το παράδειγμά της, προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι αυτοί πρακτικά. «Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο ελέγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης. Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης. Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η ηθοποιός και ιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Anasa» δήλωσε πως η ενασχόληση με το θέατρο, όπως επίσης και η ψυχοθεραπεία, στην ηλικία των 19 ετών υπήρξαν κομβικά σημεία στην θεραπεία. «H ψυχανάλυση είναι το μοναδικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να πιάσει τόπο» πρόσθεσε στο τέλος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ: 

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS