ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έχω εικόνες διάσπαρτες. Να με πηγαίνει σε μια παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου στην πετσέτα»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση που βίωσε όταν ήταν μόλις 6 ετών.

«Έχω εικόνες διάσπαρτες. Να με πηγαίνει σε μια παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου στην πετσέτα»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στην Φαίη Σκορδά για λογαριασμό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, Το Πρωινό, μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχθεί μέσα στον χώρο του θεάτρου από τότε που ήταν μόλις 6 ετών, κακοποίηση που συνέχισε να υφίσταται για πάρα πολλά χρόνια της ζωής της.

Η Φαίη Σκορδά είχε αποκαλύψει ήδη από εχθές λεπτομέρειες για τη συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα το πρωί, με μία σύντομη εμφάνιση στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά.

«Συνάντησα στο σπίτι του, να πω το όνομα; Τον Δημήτρη Μοθωναίο. Τις τελευταίες ημέρες μιλούσα μαζί του και καταλάβαινα ότι ήθελε να μιλήσει, αλλά ήθελα να είναι σίγουρος. Τελείωσε η συνέντευξη και αργά το βράδυ του έστειλα ''θέλεις να παίξει η συνέντευξη;''. Και μου λέει ''αισθάνομαι πρώτη φορά χαρούμενος, σαν λυτρωμένος''», ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

Το βίντεο προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναμένεται να ταράξει ακόμα περισσότερα τα νερά στον εγχώριο χώρο του θεάτρου.

Tι είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος στην κάμερα του Πρωινού:

«To θέατρο είναι «φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων. Εχω την αίσθηση ότι δεν επιτρέπεται να χαλάει κανείς τα όνειρά μας.

Έχω δουλέψει ασταμάτητα αυτά τα χρόνια. Εχω φύγει από παράσταση του Εθνικού, σωματικά κακοποιητική απέναντι στον πρωταγωνιστή. Με αφορά η κακοποίηση προσωπικά.

Ακούω πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο στο μέσο όπου γίνεται η ανακοίνωση της κακοποίησης. Μεγάλωσα σε οικογένεια δομημένη. Οπως συμβαίνει στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε ένα πρόσωπο κακοποιητικό προς εμένα.

Από τα 6 γίνονταν πράγματα κατ’εξακολούθησιν προς εμένα.

Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση. Στα 26 μου έγινε μια κίνηση προς εμένα από το ίδιο άτομο και δεν μπορούσα να το αγνοήσω.

Έχω εικόνες διάσπαρτες. Να με πηγαίνει σε μια παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου στην πετσέτα και μετά δεν θυμάμαι. Μου διαμόρφωσε όλη την σεξουαλική μου ταυτότητα.

Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε την σεξουαλικότητά αλλά δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί.

Σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Οταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε, φοβόμουν για χρόνια. Δεν μπορούσε η οικογένειά μου να το διαχειριστεί. Υπήρξε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω γιατί αισθάνομαι ότι ένας άνθρωπος που το έχει περάσει, γιατί ένας άνθρωπος που το έχει περάσει, το αναγνωρίζει. Είναι ένα κύμα που έχει συμπαρασύρει όλους τους ανθρώπους. Αυτό είναι μόνο αισιόδοξο. Ποτέ δεν θα είναι αρκετό.

Ημουν πάντα ειλικρινής με όλους τους ανθρώπους. Μέχρι να γίνει η δουλειά και η αλλαγή, οι περιπτώσεις που προσέλκυα ευνοούσαν την ανακίνηση του τραύματος και την κακοποίηση. Είχε εκπαιδευτεί έτσι. Έκανα προσπάθεια για υγιή σχέση και δεν πετύχαινε. Το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος για μια σχέση. Υπήρχε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης και έληξε με ένα ατύχημα.

Δυστυχώς έτυχε να δουλεύω τετραπλά για να είμαι ήρεμος. Κατάλαβα ότι το ποτό με θόλωνε και πλέον δεν μπορώ να πιω ούτε ένα κουτάκι μπύρα. Ηταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνεργασίας στο θέατρο, το 2008 και διήρκησε μέχρι το ατύχημα. Κακοποιητική σχέση σε μένα. Έφυγα από τη σκέψη λόγω του ατυχήματος. Είναι 4 με 5 χρόνια που αισθάνομαι πραγματικά καλά.

Έχω να κοιμηθώ μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι καταγγελίες. Δεν χωράει στο μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Ηξερα μόνο την Πηνελόπη και την Λένα. Θέλω να τους αγκαλιάσω.

Είμαστε λίγοι και πρέπει αναγκαστικά με κάποιους να συνεργαστείς. Είχα προτάσεις και έλεγα από μέσα μου ποιος είναι ο λιγότερο κακοποιητικός για να συνεργαστώ.

Ξυπνάω και κάνω μια ολόκληρη άσκηση και λέω ότι αξίζει να έχω δικαίωμα στην ευτυχία. Οποτε συμβαίνει κάτι έχω την τάση να είμαι τελειομανής και να μην στενοχωρώ κανέναν. Κουβαλάω επάνω μου όλη την ενοχή των ανθρώπων που δεν μου αντιστοιχεί».

Δείτε την εξομολόγηση του ηθοποιού:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.