Στο podcast Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη μίλησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του στο Λονδίνο, στη δουλειά του στην τράπεζα, αλλά και στη γνωριμία με τη σύζυγό του, Δέσποινα, κατά την οποία ο γνωστός σεφ της έδωσε το τηλέφωνο του πάνω σε ένα κομμάτι από σουπλά. 

Για τη ζωή του στο Λονδίνο, αλλά και τα χρόνια στην τράπεζα ο Σωτήρης Κοντιζάς είπε:

- Το Λονδίνο μπορεί να σε κατασπαράξει. Το Λονδίνο δεν το ενδιαφέρει τι ήσουνα σε κάποια άλλη χώρα καθόλου. Ήμουνα ο τελευταίος τροχός.

-Ναι ήμουν τραπεζικός υπάλληλος. Θυμάμαι να προσπαθώ να πείσω τον παππού μου τον Σωτήρη, ότι παππού δεν χρειάζεται να πας  στο υποκατάστημα τράπεζας να ενημερώσεις το βιβλιάριο.

Για το MasterChef

-Το MasterChef είναι ένα παιχνίδι στην τηλεόραση, ένας διαγωνισμός μαγειρικής με βασικό όχημα τη μαγειρική. Δεν έχει να κάνει με επαγγελματική κουζίνα, ή εάν κάποιος θα είναι ικανός ηγέτης για μια μελλοντική κουζίνα.

-Αναζητώ ανήσυχα πνεύματα. Να ψάχνονται, να είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό το extra mile. Δηλαδή να θέλει ο άλλος να μάθει γιατί κάνουμε κάτι και πώς το κάνουμε. Και νομίζω ότι θα έβαζα το ταλέντο και την μαγειρική, όλο αυτό που λέμε να έχει ταλέντο, θα τα έβαζα σε τελευταία θέση.

-Στην τηλεόραση δεν υπάρχει κάποια εκπομπή μαγειρικής που θα ποντάρει στο να εκπαιδεύσει τον κόσμο για το πώς θα πρέπει να φάει και τι είναι πιο σωστό για το περιβάλλον, τη γη, τον τόπο στον οποίο ζει και την υγεία του.

Για τη γνωριμία του και τον γάμο του με τη συζυγό του, Δέσποινα:

-Έσκισα το σουπλά, η Δέσποινα νόμιζε ότι ήθελα να πληρώσω, εγώ ήθελα να αφήσω το τηλέφωνό μου. Ναι, γνωριστήκαμε στο Αλάτσι. Βγαίναμε 3, 4 μήνες και μετά φύγαμε για το Βιετνάμ.

-Είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι πάντα σίγουρος. Όταν είναι να δοκιμάσω ή να μη δοκιμάσω κάτι, επιλέγω συνήθως να δοκιμάσω. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε απωθημένα.

Ακούστε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS