Παρόλο που η Μισέλ Ομπάμα είναι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα, ταυτόχρονα είναι μια προσωπικότητα που ανέκαθεν ενεργούσε με σεβασμό στον εκάστοτε ρόλο της. Μετά την εκλογική ήττα λοιπόν του Ντόναλντ Τραμπ και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μπορούσε επιτέλους να μιλήσει ελεύθερα για το πώς είχε βιώσει την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία, τέσσερα χρόνια πριν, αλλά και τη γνωριμία της με τη Μελάνια Τραμπ. Και το έκανε, σε μια νέα ανάρτησή της στο Instagram, η οποία είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα ασκεί την κριτική της με διπλωματικό τρόπο.

Η Μισέλ Ομπάμα έγραψε λοιπόν:

«Αυτή την εβδομάδα, σκέφτομαι συχνά πού βρισκόμουν τέσσερα χρόνια πριν. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις υποστεί μια σκληρή ήττα με μικρότερο περιθώριο από αυτό που είδαμε φέτος. Ένιωθα πληγωμένη και απογοητευμένη – αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες της προεδρίας είναι να τον ακούσεις όταν το κάνει. Έτσι ο σύζυγός μου κι εγώ δώσαμε οδηγίες στο προσωπικό μας να κάνει ό,τι είχαν κάνει οι Τζορτζ και Λόρα Μπους για εμάς: να πραγματοποιήσει μια γεμάτη σεβασμό, ομαλή μετάβαση εξουσίας – ένα από τα ορόσημα της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τους συνεργάτες της ομάδας του νέου προέδρου στα γραφεία μας και προετοιμάσαμε γι’ αυτούς λεπτομερή memo, προσφέροντάς τους όλα όσα είχαμε μάθει τα προηγούμενα οκτώ χρόνια.

«Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις υποστεί μια σκληρή ήττα με μικρότερο περιθώριο από αυτό που είδαμε φέτος. Ένιωθα πληγωμένη και απογοητευμένη – αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει»

»Πρέπει να είμαι ειλικρινής κα να πω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου, που είχαν θέσει την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Δεν ήμουν έτοιμη να το συγχωρέσω αυτό. Αλλά ήξερα ότι, για το καλό της πατρίδας μας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να αφήσω στην άκρη το θυμό μου. Έτσι, καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις της – από τον εξονυχιστικό έλεγχο που συνοδεύει το ρόλο της Πρώτης Κυρίας μέχρι το πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στον Λευκό Οίκο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου, που είχαν θέσει την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Δεν ήμουν έτοιμη να το συγχωρέσω αυτό»

»Ήξερα, βαθιά μέσα μου, ότι αυτό ήταν το σωστό – γιατί η δημοκρατία μας είναι πολύ πιο σπουδαία από τον εγωισμό του καθενός. Η αγάπη για την πατρίδα μας προϋποθέτει να σεβόμαστε τα αποτελέσματα των εκλογών ακόμα και όταν δεν μας αρέσουν ή ευχόμαστε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά – η προεδρία δεν ανήκει σε κανένα άτομο ή σε καμία κομματική παράταξη. Όταν προσποιούμαστε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν παίζουμε με αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας – είτε για προσωπικό είτε για πολιτικό όφελος – θέτουμε την υγεία και την ασφάλεια της πατρίδας μας σε κίνδυνο. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Έτσι, θέλω να παρακινήσω όλους τους Αμερικανούς, ιδιαίτερα τους ηγέτες μας, ανεξαρτήτως παράταξης, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν ο καθένας ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνουν την ομαλή μετάβαση της εξουσίας, όπως έχουν κάνει οι προηγούμενοι πρόεδροι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας».

Δείτε την ανάρτηση της Μισέλ Ομπάμα:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS