Το 2005 η Βικτόρια Χίσλοπ, εμπνευσμένη από μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, το νησί όπου υπήρχε το σανατόριο των λεπρών κάποτε στην Κρήτη, έγραψε το μυθιστόρημα «Το Νησί» που όχι μόνο έγινε διεθνές μπεστ σέλερ αλλά μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Mega, με μεγάλη επιτυχία. Η ίδια αναδείχθηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και έγινε πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέα που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα. Με το μυθιστόρημά της «Το Νήμα» (εκδ. Διόπτρα), επέστρεψε στη χώρα μας, που αγαπάει τόσο, και αφηγήθηκε την ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της. Ενώ μέσα από τη συλλογή διηγημάτων της «Ο τελευταίος χορός» (εκδ. Διόπτρα) μας ξεναγεί στους αθηναϊκούς δρόμους αλλά και στις πλατείες των χωριών.

Όχι αναπάντεχα λοιπόν η Χίλσοπ, που σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα, στα χνάρια του Τομ Χανκς, με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τιμητική ελληνική ιθαγένεια της δόθηκε επειδή συνέβαλε «στην παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού» για να παραθέσουμε τη σχετική επίσημη δημοσίευση.

Το 2005 η Βικτόρια Χίσλοπ, εμπνευσμένη από μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, το νησί όπου υπήρχε το σανατόριο των λεπρών κάποτε στην Κρήτη, έγραψε το μυθιστόρημα «Το Νησί» που όχι μόνο έγινε διεθνές μπεστ σέλερ αλλά μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη.

Δείτε τη δημοσίευση για την πολιτογράφησή της:

Η τιμητική ελληνική ιθαγένεια της δόθηκε επειδή συνέβαλε «στην παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού» για να παραθέσουμε τη σχετική επίσημη δημοσίευση.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS