Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, του αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή ότι δεν προοριζόταν αρχικά να γίνει ηθοποιός αλλά θα είχε κάνει, πιθανότατα, καριέρα ως πιανίστας, αν δεν είχε συμβεί στο σχολείο ένα σοβαρό ατύχημα που τη διέκοψε απότομα. 

«Πήγαινα για μουσικός, πιάνο. Ξεκίνησα να γίνω πιανίστας, αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο. Αλλά δυστυχώς είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο σχολείο, το οποίο μού απαγόρευσε την πιανιστική καριέρα διά παντός».

«Ξεκίνησα να γίνω πιανίστας, αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο. Αλλά δυστυχώς είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο σχολείο, το οποίο μού απαγόρευσε την πιανιστική καριέρα διά παντός».

Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας: «Ένας συμμαθητής μου μού πέταξε την τσάντα έξω απ’ το παράθυρο με σκοπό να το κλείσει, να μπει ο καθηγητής, να μείνω εγώ απέξω. Εγώ όμως, ως αίλουρος, πήδηξα για να μπω μέσα, αυτός έκλεισε το παράθυρο χωρίς να δει ότι εγώ ήμουν στον αέρα και πέρασα τα χέρια μου μέσα απ’ τα τζάμια. Και εκεί σταμάτησε η ένδοξη καριέρα, ήμουν φέρελπις. Ποιο ήταν το next best; Να γίνω ηθοποιός».

Η οικογένειά του, αστική, με πατέρα βιομήχανο, δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη στην ιδέα. Μόνο η γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, του έδωσε την ευχή της – άλλωστε η ίδια στην εποχή της είχε να αντιμετωπίσει ακόμα χειρότερες προκαταλήψεις απέναντι στο επάγγελμα του ηθοποιού. Του χάρισε, μάλιστα, τον σταυρό της, τον οποίο αργότερα έκλεψαν, σύμφωνα με τον Αντωνόπουλο. Του έδωσε και το περίφημο Όσκαρ της, για την ερμηνεία της στην ταινία «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα», που σήμερα βρίσκεται στο σπίτι του.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP

TAGS