ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είπα στον Βασίλη, αν δε με βγάλετε έξω, θα στολίσω και τον σκύλο. Μα έχω άδικο; Λαλήσαμε όλοι»

Η Ελένη Ράντου προσπαθεί να αντιμετωπίσει με χιούμορ τον εγκλεισμό, ταυτόχρονα όμως επισημαίνει την κρίση στον πολιτισμό: «Έχουμε αποκτήσει τρύπα στο στομάχι».

«Είπα στον Βασίλη, αν δε με βγάλετε έξω, θα στολίσω και τον σκύλο. Μα έχω άδικο; Λαλήσαμε όλοι»

Σε νέα συνέντευξή της η Ελένη Ράντου στη Real News μίλησε για την «απαξίωση» της τέχνης από την πολιτεία, αλλά και τις προσωπικές δοκιμασίες της από τον εγκλεισμό – προσπαθώντας να αντιμετωπίσει, τις τελευταίες, με χιούμορ.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, για τον εγκλεισμό: «Έχουμε κουραστεί όλοι, γιατί είναι σχεδόν ένας χρόνος που ζούμε με αυτό. Θα λαλήσουμε στο τέλος. Ξύπνησα μια ημέρα κι έλεγα στον Βασίλη αυτό το τραγούδι: “Άλλη μια μέρα δίχως σκοπό, μια καλημέρα τι να σ’ την πω”. Πώς να γεμίσεις όλον αυτόν τον χρόνο; Ήμασταν στη μια πλευρά που τρέχαμε μαραθώνιο ασταμάτητο και βρισκόμαστε τώρα στην άλλη πλευρά του εγκλεισμού. Έφτιαξα τις ντουλάπες δέκα φορές, άλλαξα την διακόσμηση του σπιτιού πενήντα φορές, στόλισα όλο το σπίτι με λαμπάκια εσωτερικά και εξωτερικά, τι άλλο να κάνω η γυναίκα; Είπα στον Βασίλη, αν δε με βγάλετε έξω, θα στολίσω και τον σκύλο. Μα έχω άδικο; Λαλήσαμε όλοι».

«Έφτιαξα τις ντουλάπες δέκα φορές, άλλαξα την διακόσμηση του σπιτιού πενήντα φορές, στόλισα όλο το σπίτι με λαμπάκια εσωτερικά και εξωτερικά, τι άλλο να κάνω η γυναίκα;»

Σχετικά με την τεράστια κρίση που περνούν η τέχνη και ο πολιτισμός στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και την «απαξίωσή» τους από την πολιτεία, είπε χαρακτηριστικά:

»Σαν να μην υπάρχουμε. Μια αίσθηση ανυπαρξίας. Τόσο καιρό δεν κάνουν τίποτα, γιατί δεν τον γνωρίζουν τον χώρο! Δεν πάνε θέατρο, δεν ξέρουν θέατρο, δεν τους αφορά και πιστεύουν ότι δεν αφορά και τον κόσμο. Αυτό είναι η αλήθεια, δεν τον ξέρουν τον χώρο κι από ό,τι βλέπω δεν τους ενδιαφέρει και να τον μάθουν. Καμώνονται πως κάτι κάνουν, χωρίς να κάνουν κάτι: “Μα δεν ξέραμε” λένε. Είναι σαν να έχει αναλάβει κάποιος το υπουργείο Άμυνας και να μην ξέρει τι αεροπλάνα υπάρχουν. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρεις! Και δεν επιτρέπεται για όλους μας! Για όσους έχουμε φτύσει αίμα κάνοντας θέατρο τόσα χρόνια. Έχουμε παλέψει, έχουμε κοπιάσει σε έναν χώρο ανασφαλή και άγριο, έχουμε αποκτήσει τρύπα στο στομάχι και τώρα που έχουμε την ανάγκη της πολιτείας μας απαξιώνουν».

«Έχουμε παλέψει, έχουμε κοπιάσει σε έναν χώρο ανασφαλή και άγριο, έχουμε αποκτήσει τρύπα στο στομάχι και τώρα που έχουμε την ανάγκη της πολιτείας μας απαξιώνουν».

Όπως πρόσθεσε η ηθοποιός:

«Αφήνουν τα αεροπλάνα να πετούν γεμάτα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ξεχειλίζουν από κόσμο, ανοίγουν τα κομμωτήρια και απαξιώνουν την τέχνη και τα θέατρα που με τα μέτρα που ελήφθησαν και το καλοκαίρι με το μικρό διάστημα που άνοιξαν φέτος, απέδειξαν ότι ήταν ασφαλέστατοι χώροι. Ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις, πάρθηκαν όλα τα μέτρα, ο κόσμος που διψούσε για θέατρο πήγε με όλες τις οδηγίες στις θεατρικές σκηνές και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Κλειστά, ολόκλειστα θέατρα μέχρι νεοτέρας. Χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για το πότε θα ανοίξουν, αν ανοίξουν και πώς».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: NDP. Με τον σύντροφό της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.