Μεγάλωσε στον Πειραιά από δύο ανθρώπους που έχουν αγαπηθεί βαθιά. Οι γονείς της αποτελούν πρότυπο για εκείνη καθώς ερωτεύτηκαν όταν ήταν 16 χρονών και από τότε δεν χώρισαν ποτέ. Έχει καρδιακούς φίλους που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια και ακούει πάντα τη γνώμη τους. Την χαλαρώνει ένα κυριακάτικο απόγευμα στο πατρικό της, οι συζητήσεις με τις φίλες της, μία βόλτα με τα ανίψια της, το τρέξιμο και η γιόγκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στο Hello.gr για τα παιδικά της χρόνια, την καθημερινότητά της αλλά και το προσωπικό της στοίχημα, που δεν είναι άλλο από τη νομοθέτηση και δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για τις υιοθεσίες και την αναδοχή παιδιών. Φαίνεται μάλιστα πως τα κατάφερε αφού πλέον με το νέο σύστημα αναδοχών-υιοθεσιών, κάθε υποψήφιος γονιός συνδέεται με ένα παιδί και ολοκληρώνει τις διαδικασίες που απαιτούνται σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Σχετικά με αυτό το θέμα η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Δημιουργήσαμε ενημερωμένα ενιαία μητρώα, τόσο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές όσο και για τους υποψήφιους γονείς. Για πρώτη φορά δηλαδή καταγράφηκαν όλα τα παιδιά που μένουν σε δομές, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι γονείς που κάνουν αίτηση σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. Επίσης υπάρχει πλέον επάρκεια εξειδικευμένων κοινωνικών λειτουργών. Υπάρχει για πρώτη φορά ένα απόλυτα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σύστημα – ένας μηχανισμός που αντικαθιστά τη γραφειοκρατία με ένα απόλυτα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σύστημα που λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Το άθροισμα αυτών αλλά και πολλών άλλων αλλαγών, συνοψίζονται στην πραγματοποίηση της εξαγγελίας "Μια οικογένεια για κάθε παιδί"»

«Κάθε φορά που βρίσκομαι σε μια δομή αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη στερηθούν τα παιδιά το δικαίωμα στην παιδικότητά τους. Στις δομές υπάρχουν σίγουρα οι άνθρωποι που τα φροντίζουν, δίνοντας τους καθημερινά πολλή αγάπη και στοργή αναπληρώνοντας όσο μπορούν αυτό που τους λείπει, το οικογενειακό περιβάλλον. Κανένα ίδρυμα, όμως, όσο καλό κι αν είναι δεν είναι οικογένεια. Οπότε, ναι, αυτό που με αγγίζει κάθε φορά που επισκέπτομαι παιδιά σε δομές είναι η αίσθηση που αποκομίζω για το πόσο επιτακτικό είναι να φροντίσουμε να βρεθεί μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που της έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της σε κάποια δομή; «Έχουν υπάρξει παιδιά που έχουν ρωτήσει εμένα προσωπικά αλλά και τους συνεργάτες μου αν μπορούμε να τους βρούμε οικογένεια. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση μικρά παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι μου δίνει δύναμη και με γεμίζει πείσμα για να καταφέρω ακόμα περισσότερα. Όσο καλή κι αν είναι μια δομή, πάντα είναι καλύτερη μία οικογένεια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάναμε πάρα πολλά. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα να γίνουν. Και θα γίνουν».

Με πληροφορίες από το hello.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS