ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν παιδιά ρωτούν αν μπορώ να τους βρω οικογένεια»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλάει για το νέο σύστημα υιοθεσίας και για το πόσο σημαντικό είναι να γίνουν κι άλλες αλλαγές.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν παιδιά ρωτούν αν μπορώ να τους βρω οικογένεια»

Μεγάλωσε στον Πειραιά από δύο ανθρώπους που έχουν αγαπηθεί βαθιά. Οι γονείς της αποτελούν πρότυπο για εκείνη καθώς ερωτεύτηκαν όταν ήταν 16 χρονών και από τότε δεν χώρισαν ποτέ. Έχει καρδιακούς φίλους που είναι μαζί πάνω από 20 χρόνια και ακούει πάντα τη γνώμη τους. Την χαλαρώνει ένα κυριακάτικο απόγευμα στο πατρικό της, οι συζητήσεις με τις φίλες της, μία βόλτα με τα ανίψια της, το τρέξιμο και η γιόγκα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στο Hello.gr για τα παιδικά της χρόνια, την καθημερινότητά της αλλά και το προσωπικό της στοίχημα, που δεν είναι άλλο από τη νομοθέτηση και δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για τις υιοθεσίες και την αναδοχή παιδιών. Φαίνεται μάλιστα πως τα κατάφερε αφού πλέον με το νέο σύστημα αναδοχών-υιοθεσιών, κάθε υποψήφιος γονιός συνδέεται με ένα παιδί και ολοκληρώνει τις διαδικασίες που απαιτούνται σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Σχετικά με αυτό το θέμα η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Δημιουργήσαμε ενημερωμένα ενιαία μητρώα, τόσο για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές όσο και για τους υποψήφιους γονείς. Για πρώτη φορά δηλαδή καταγράφηκαν όλα τα παιδιά που μένουν σε δομές, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι γονείς που κάνουν αίτηση σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. Επίσης υπάρχει πλέον επάρκεια εξειδικευμένων κοινωνικών λειτουργών. Υπάρχει για πρώτη φορά ένα απόλυτα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σύστημα – ένας μηχανισμός που αντικαθιστά τη γραφειοκρατία με ένα απόλυτα σύγχρονο ψηφιοποιημένο σύστημα που λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Το άθροισμα αυτών αλλά και πολλών άλλων αλλαγών, συνοψίζονται στην πραγματοποίηση της εξαγγελίας "Μια οικογένεια για κάθε παιδί"»

«Κάθε φορά που βρίσκομαι σε μια δομή αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη στερηθούν τα παιδιά το δικαίωμα στην παιδικότητά τους. Στις δομές υπάρχουν σίγουρα οι άνθρωποι που τα φροντίζουν, δίνοντας τους καθημερινά πολλή αγάπη και στοργή αναπληρώνοντας όσο μπορούν αυτό που τους λείπει, το οικογενειακό περιβάλλον. Κανένα ίδρυμα, όμως, όσο καλό κι αν είναι δεν είναι οικογένεια. Οπότε, ναι, αυτό που με αγγίζει κάθε φορά που επισκέπτομαι παιδιά σε δομές είναι η αίσθηση που αποκομίζω για το πόσο επιτακτικό είναι να φροντίσουμε να βρεθεί μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που της έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της σε κάποια δομή; «Έχουν υπάρξει παιδιά που έχουν ρωτήσει εμένα προσωπικά αλλά και τους συνεργάτες μου αν μπορούμε να τους βρούμε οικογένεια. Είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση μικρά παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι μου δίνει δύναμη και με γεμίζει πείσμα για να καταφέρω ακόμα περισσότερα. Όσο καλή κι αν είναι μια δομή, πάντα είναι καλύτερη μία οικογένεια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάναμε πάρα πολλά. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα να γίνουν. Και θα γίνουν».

Με πληροφορίες από το hello.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Απόφαση σοκ του Εφετείου της ΝΥ ακυρώνει την καταδίκη του

"Δεν είχε δίκαιη δίκη" ο κατηγορούμενος για βιασμούς έκρινε το Εφετείο.

26 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Συγκινήθηκε on air μιλώντας για τον πατέρα της και την απώλεια του

"Πλέον δεν έχω κάτι να κρύψω, τίποτα, αποφάσισα να είμαι πια τελείως ανοιχτή" είπε η Μαρίνα Σάττι που μίλησε για τη Eurovision και το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας.

25 Απρ 2024

Αλεξία Μπακογιάννη: "Απείλησε να με χτυπήσει με μπουκάλι"

Μήνυση κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη κατά του Στέφανου Χίου.

25 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός ο πρώην σύντροφός της από ναρκωτικά σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι - Οι εθισμοί, η εγκληματικότητα και η βία

O πρώην σύντροφός της Paolo Liuzzo πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024