Με αφορμή το ραπ τραγούδι του 15χρονου Γιώργου Θωμόπουλου από την Αγυιά Πάτρας για το bullying, ο Γιώργος Καπουτζίδης βρήκε την ευκαιρία και μίλησε για τη μάστιγα. 

Το "bullying δεν είναι μόνο στο σχολείο, μπορεί να είναι γενικά στην καθημερινότητα", είπε συγκινημένος ο μικρός Γιώργος, στη σκηνή του "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο".

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τις παθογένειες της κοινωνίας μας και τον συντηρητισμό.

Μεταξύ άλλων είπε: 
"Μίλησες για το bullying που γίνεται στο σχολείο το οποίο το λέμε σαν λεξούλα αλλά δεν το έχουμε αναλύσει. Υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυπρεπές ή το κορίτσι τους είναι πιο ανδροπρεπές. Οι γονείς των παιδιών που κάνουν bullying στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Θα έπρεπε να ντρέπονται".

Και συνέχισε: "Θα έπρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα έπρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Και θα έπρεπε να πουν στα παιδιά τους ότι τα άλλα τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβονται".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην περίπτωση υιοθεσίας παιδιού από ένα ομόφυλο ζευγάρι.
"Έχω ακούσει ανοησίες του στυλ "αυτό το παιδί έχει δύο άντρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς. Και θα περάσει δύσκολα στο σχολείο". Και ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να πιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν ότι "τον μικρό Γιωργάκη ή τη μικρή Κατερίνα δεν θα τους ενοχλήσεις ποτέ επειδή σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες".

"Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying. Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε. Το τραγούδι αυτό που έγραψες είναι πάρα πολύ σημαντικό, οφείλει να ακουστεί, να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying".

Δες το βίντεο.

 

TAGS