Καλεσμένος της Φαίης Σκορδά ο Νίκος Κουρής μίλησε για τον γιο του, Πέτρο, αλλά και για τον αγώνα που δίνει ο ίδιος με τον διαβήτη από τη στιγμή της διάγνωσης, στα 13 χρόνια του.

Πρώτη γυμνασίου φέτος ο Πέτρος, ζορίζεται με το νέο lockdown. Όπως είπε ο ηθοποιός στη Σκορδά: «Έχουν τρελαθεί τα παιδιά και δεν ξέρουμε πώς να εκτονώσουμε την ενέργεια. Αλλά μόνο τρέξιμο μπορούμε να κάνουμε».

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας για τη ζωή του με τον διαβήτη, ο Κουρής σχολίασε τα εξής: «Είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη. Εξ ου και όλη αυτή η ιστορία με το πόσο πολύ είμαι κλειστός, ότι είμαι περίεργος. Δεν είμαι καθόλου περίεργος, αλλά έχω ένα θέμα που πρέπει να παρακολουθώ συνεχώς για οτιδήποτε θέλω να κάνω. Όλη μέρα πρέπει να το μετράω για να κάνω αυτό που θέλω ως ηθοποιός. Που για μένα το θέατρο είναι πρωταθλητισμός. Πρέπει να μετριέμαι κάθε μέρα πάρα πολλές φορές, να προσέχω τι θα φάω και τι θα ξοδέψω από ενέργεια, να ρυθμίσω το σάκχαρό μου με ινσουλίνη. Είναι μια ολόκληρη επιστήμη όλο αυτό. Έχω φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα μετά από 25 χρόνια που είμαι διαβητικός. Στα 13 μου το έπαθα, είμαι 47».

«Όλη μέρα πρέπει να το μετράω για να κάνω αυτό που θέλω ως ηθοποιός. Που για μένα το θέατρο είναι πρωταθλητισμός»

Ο Κουρής έσπευσε να διαλύσει τους μύθους γύρω από το διαβήτη – κυρίως, ότι είναι εύκολο να ζεις με αυτόν. «Δεν υπάρχει ευκολία, υπάρχει ένας αγώνας με πάρα πολλά πειράματα για να μπορείς να το φέρεις εκεί που θες και να μπορείς να ονειρεύεσαι και να κάνεις πράγματα που θέλεις. Έχω αφήσει πολλά πράγματα στη ζωή μου επειδή δεν μπορώ να τα κάνω, δεν μπαίνω στον κόπο. Είμαι πολύ επιλεκτικός. Επιλεκτικός όταν είσαι ηθοποιός ίσον περίεργος όταν δεν κάνεις τα χατίρια των ανθρώπων που σου ζητούν κάτι».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεταπτώσεις του σακχάρου, που συνοδεύονται από πολλές διακυμάνσεις της διάθεσης μέσα στην ημέρα: «Κανείς δεν καταλαβαίνει τις μεταπτώσεις του σακχάρου και της διάθεσής σου. Η διάθεση αλλάζει 7.000 φορές την ημέρα, οπότε δημιουργεί μια δυσθυμία, μια δυσκολία στους ανθρώπους, όσο και να σε αγαπούν».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Κουρή:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS