ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είδα το πίσω μέρος του λαιμού της από την άλλη άκρη του δωματίου. Γύρισε, με κοίταξε και αυτό ήταν»

Ο Τζόνι Ντεπ και η Βανέσσα Παραντί λατρεύτηκαν. Έζησαν έναν τρελό έρωτα που κράτησε 14 χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά, χώρισαν. Αλλά αγαπιούνται ακόμα.

«Είδα το πίσω μέρος του λαιμού της από την άλλη άκρη του δωματίου. Γύρισε, με κοίταξε και αυτό ήταν»

Κάποτε, πάνω στο κόκκινο χαλί κάποιας πρεμιέρας, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τζόνι Ντεπ αν έχει ερωτευτεί ποτέ με την πρώτη ματιά. Και εκείνος απάντησε: «Ναι, είμαστε μαζί 11 χρόνια και έχουμε κάνει δύο παιδιά. Την πρώτη φορά που είδα τη Βανέσα είδα μόνο το πίσω μέρος του λαιμού της από την άλλη άκρη του δωματίου. Μετά γύρισε, με κοίταξε και αυτό ήταν. Τέλος».

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο Τζόνι Ντεπ, ένας από τους πιο περιζήτητους, αλλά και ποθητούς, ηθοποιούς της γενιάς του αισθανόταν διαλυμένος για ακόμα μία φορά. Αρκετά χρόνια μετά τον δύσκολο χωρισμό του από τη Γουινόνα Ράιντερ (μία σχέση που τον σημάδεψε βαθιά και τον άλλαξε, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος) ήρθε ακόμα ένα τέλος, αυτή τη φορά στον δεσμό του με το μοντέλο Κέιτ Μος. Τότε ο Ντεπ αισθάνθηκε την ανάγκη να δραπετεύσει, να φύγει από την Αμερική και να ταξιδέψει κάπου μακριά, αναζητώντας αυτό που έλειπε από τη ζωή του.

«Πήγα στο Παρίσι, ψάχνοντας να βρω αυτό που είχα χάσει. Εκεί, στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου, κατά την διάρκεια ενός πάρτι, την είδα. Φορούσε ένα εξώπλατο φόρεμα και στην αρχή είδα την πλάτη της και το πίσω μέρος του λαιμού της. Έπειτα γύρισε και είδα αυτά τα μάτια. Από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι αυτό είναι έρωτας, ότι είχα μαγευτεί. Αμέσως σκέφτηκα "Τι μου συμβαίνει;"».

Ο Ντεπ περιγράφει την στιγμή που η Βανέσα Παραντί έκλεψε την καρδιά του:

Το ζευγάρι έγινε γρήγορα talk of every town και συγκαταλέγεται ακόμα και σήμερα ανάμεσα στα πιο κουλ ζευγάρια που πέρασαν ποτέ από την παγκόσμια σόουμπιζ. Οι δυο τους δεν έδωσαν ποτέ αφορμή για σχόλια και περίεργα δημοσιεύματα και κατάφεραν να κρατήσουν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, απολαμβάνοντας ιδιωτικές στιγμές σε πάρκα τοιυ Παρισιού, κάνοντας σικάτες διακοπές στη νότια Γαλλία και δείχνονας μοναδική κατανόηση ο ένας για τις επαγγελματικές επιλογές του άλλου.

Αν και η Παραντί δίνει σπάνια συνεντεύξεις και δεν μιλάει ποτέ για την προσωπική της ζωή, ο Ντεπ έχει δηλώσει ότι η σχέση του μαζί της, αλλά και η απόκτηση των δύο τους παιδιών, ήταν αυτό που «μου έδωσε πνοή και κουράγιο να συνεχίσω τη ζωή μου». Αν και ο διάσημος ηθοποιός είναι γνωστός για το γεγονός ότι συνήθως δεν μπαίνει καν στον κόπο να δει ολόκληρες τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί, η Βανέσα ήταν πάντα εκείνη που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον όλο το υλικό και τον στήριζε σε εκείνα στα οποία δεν μπορούσε ούτε καν ο ίδιος να στηρίξει τον εαυτο του. «Η οικογένεια μου έχει δει περισσότερες ταινίες μου από εμένα τον ίδιο. Για την ακρίβεια, πολύ περισσότερες», έχει πει ο ηθοποιός σε συνέντευξη Τύπου, όταν τον ρώτησαν κάτι σχετικό με κάποιο φιλμ στο οποίο συμμετείχε και εκείνος δεν είχε ιδέα ποια ήταν η σωστή απάντηση.

Οι θαυμαστές τους ένα πράγμα περίμεναν με ανυπομονησία τα 14 χρόνια που κράτησε αυτή η σχέση. Έναν γάμο που θα επισημοποιούσε αυτό τον μεγάλο έρωτα. Μόνο που αυτός ο γάμος δεν ήρθε ποτέ πολύ απλά για αυτό το ζευγάρι παραήταν κουλ για να ασχοληθεί με την κουραστική γραφειοκρατία ακόμα και μίας πολιτικής τελετής. «Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να παντρευτώ, να πω ότι είμαι ο σύζυγός κάποιας ή ότι οκ, τώρα παντρεύτηκα και όλα καλά. Αν η Βανέσα ήθελε να το κάνουμε προφανώς και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά δεν την ενδιέφερε καθόλου. Επίσης εγώ δνε θα μπορούσα ποτέ να χαλάσω το επίθετο της. Είναι ένα πραγματικά υπέροχο επίθετο».

Γνωρίζοντας την πολυετή προσπάθεια του Τζόνι Ντεπ να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, πολλοί είχαν θεωρήσει ότι ο δεσμός του με την Παραντί ήταν στην ουσία το βασικό δεδομένο στη ζωή του που τον κρατούσε δυνατό και προσγειωμένο. Είναι, φυσικά, αδύνατον να γνωρίζει κάποιος αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι το γεγονός ότι μετά τον χωρισμό τους το 2012, η κατηφόρα ήταν αρκετά απότομη για τον μεγάλο Χολιγουντιανό σταρ.

Η είδηση του χωρισμού τους ήρθε αρκετά ξαφνικά και σόκαρε την κοινή γνώμη που δεν είχε υποψιαστεί καν ότι υπήρχαν σύννεφα σε αυτή την ειδυλλιακή σχέση. Τελικά, μετά από 14 χρόνια έρωτα και δύο παιδιά, την 21χρονη σήμερα Λίλι Ρόουζ και τον 18χρονο Τζον Κρίστοφερ, το διάσημο ζευγάρι πήρε την οριστική απόφαση να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους. Αιτία για την απόφαση τους ήταν επίσημα τουλάχιστον το βαρύ επαγγελματικό τους πρόγραμμα, το οποίο δεν τους επέτρεπε να βρίσκονται αρκετά. Πράγμα που σταδιακά έφερε την απομάκρυνση ανάμεσα τους.

Εκείνη την εποχή ο Ντεπ δήλωνε στο αμερικανικό Rolling Stone: «Οι σχέσεις είναι έτσι κι αλλιώς κάτι το πολύ δύσκολο. Ειδικά στη θέση που βρίσκομαι εγώ γιατί πρέπει συνέχεια να λείπεις από το σπίτι σου, να ταξιδεύεις για δουλειά. Δεν ήταν εύκολο για εκείνη. Δεν ήταν εύκολο για εμένα. Δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά». «Το θέμα είναι ότι σε μία σχέση σαν τη δική μας δεν παύεις ποτέ να αγαπάς τον άλλον. Δεν γίνεται ποτέ να πάψει να είναι η μητέρα των παιδιών σου, θα είστε πάντα κοντά και θα έχετε πάντα σχέσεις, οπότε καλό είναι να έχετε τις καλύτερες σχέσεις που γίνεται».

Πράγματι, αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ο Ντεπ χρειάστηκε αληθινά την στήριξη της πρώην αγαπημένης του εκείνη έτρεξε στο πλευρό του. Τόσο εκείνη, όσο και η Γουινόνα Ράιντερ ήταν βασικές μάρτυρες υπεράσπισης του Ντεπ στην πολύκροτη δίκη με την Άμπερ Χερντ. Στο δικαστήριο και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ότι καθ'όλη τη διάρκεια του δεσμού τους με τον ηθοποιό δεν είδαν ποτέ κάποια βίαιη συμπεριφορά από μέρους του, ενώ τόνισαν ότι αδυνατούν να καταλάβουν ότι μπορεί να άλλαξε ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Παραντί είχε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, ότι αυτός ο άντρας είναι ο άντρας της ζωής της. Όταν η σχέση τους ήταν ακόμα στην αρχή είχε μιλήσει σε γαλλικό κανάλι για τον θυελλώδη έρωτα τους, λέγοντας: «Ήξερα ότι είναι ο ένας και μοναδικός από την πρώτη στιγμή. Τον είδα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και κάναμε χειραψία και απλά αισθάνθηκα την παρουσία του παντού μέσα μου. Στην αρχή δεν κατάλαβα καν ποιος ήταν στο σκοτάδι, αλλά μετά είδα το πρόσωπο του. Ο Τζόνι είναι παντού, μέσα μου, γύρω μου. Και τώρα θέλω να τρέξω να τον αγκαλιάσω παρόλο που έχω να τον δω μόλις 5 ημέρες, έχω ανάγκη να τον αγκαλιάσω».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.