Από την ώρα που η Ζέτα Δούκα μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη λεκτική αλλά και σωματική βία που είχε υποστεί από τον Γιώργο Κιμούλη στο «Closer», πριν από χρόνια, τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα συμπαράστασης προς την ηθοποιό. Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που οι συμπρωταγωνιστές της σε εκείνη την παράσταση, Δώρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς, εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι βρίσκονται στο πλευρό της σε ό,τι χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, έγραψαν:

«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης “Closer”, στην οποία συμμετείχαμε κι εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος, είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

«Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος, είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ζέτα Δούκα στη μαρτυρία της στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα είπε, μεταξύ άλλων, για τον Γιώργο Κιμούλη:

«Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, πριν από 13-14 χρόνια, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και σπουδαίο καστ. Επικεφαλής του θιάσου ήταν αυτός ο σκηνοθέτης, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός. Οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται».

Η Δούκα συνέχισε λέγοντας: «Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα προκειμένου ο άλλος να τα χάσει και να μην είναι εκεί που πρέπει να είναι, συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

Δείτε το νέο βίντεο σχετικά με την ανακοίνωση Χρυσικού-Ψαρρά:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: NDP. Κοπή πίτας ΤΟ 2009, Θέατρο Αθηνών. Νίκος Ψαρράς, Ζέτα Δούκα, Γιώργος Κιμούλης, Δώρα Χρυσικού
 

TAGS