Μετά την ανακοίνωση του Κάνιε Γουέστ ότι θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και μια σειρά από εξωφρενικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο ράπερ, η Κιμ Καρντάσιαν τοποθετήθηκε με ένα μακροσκελές κείμενο σε Instagram Story, γράφοντας εκτεταμένα για τη διπολική διαταραχή, από την οποία υποφέρει ο σύζυγός της και την εμπειρία του να ζεις με αυτήν – ή με κάποιον που πάσχει από αυτήν.

Και παρόλο που έχουμε συνδέσει το ζεύγος και την οικογένεια Καρντάσιαν με μια δημόσια εικόνα που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε επεκταθεί πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων, που περιοριζόταν σε αισθησιακές πόζες και ανούσιες επιδείξεις πλουτισμού, ξαφνικά η Κιμ Καρντάσιαν μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό, με ύφος στο οποίο δεν την είχαμε συνηθίσει. Προχωράει σε μια εξομολόγηση τόσο δυνατή συναισθηματικά και αναλυτική, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για εκείνη δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά περνούσε πάντα μέσα από το φίλτρο τεχνικών μάρκετινγκ που αποσκοπούσαν στην εύκολη, ανώδυνη και μαζική διασκέδαση.

Το σχόλιο της Κιμ Καρντάσιαν

Η Κιμ Καρντάσιαν γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, ο Κάνιε Γουέστ έχει διπολική διαταραχή. Όσοι πάσχετε από αυτήν ή έχετε κάποιον αγαπημένο που πάσχει από αυτήν ξέρετε πόσο απίστευτα περίπλοκη και επώδυνη είναι η κατανόησή της. Ποτέ δεν έχω μιλήσει ανοιχτά για το πώς μάς έχει επηρεάσει αυτό στο σπίτι γιατί είμαι ιδιαίτερα προστατευτική απέναντι στα παιδιά μας και στο δικαίωμα του Γουέστ να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα της υγείας του. Σήμερα, ωστόσο, αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο εξαιτίας του στίγματος και των παρανοήσεων γύρω από την ψυχική υγεία».

Η ίδια προσθέτει, με πρωτόγνωρη οξυδέρκεια:

«Όσοι κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές ξέρουν ότι η οικογένεια είναι αδύναμη απέναντι σε αυτές, εκτός εάν ο ασθενής είναι ανήλικος. Όσοι απέχουν από τη συγκεκριμένη εμπειρία μπορεί να γίνουν επικριτικοί και να μην κατανοούν ότι τα ίδια τα άτομα πρέπει να μπουν στη διαδικασία να ζητήσουν βοήθεια, ανεξαρτήτως του πόσο σκληρά προσπαθούν η οικογένεια και οι φίλοι του».

«Όσοι πάσχετε από αυτήν ή έχετε κάποιον αγαπημένο που πάσχει από αυτήν ξέρετε πόσο απίστευτα περίπλοκη και επώδυνη είναι η κατανόησή της»

Μεταξύ άλλων, η Καρντάσιαν συμπληρώνει τα εξής: «Ο Κάνιε είναι ένας ευφυής και περίπλοκος άνθρωπος που πέρα από την πίεση του να είσαι καλλιτέχνης και Αφροαμερικανός, πέρα από τη πίεση που βίωσε από τον επώδυνο θάνατο της μητέρας του, καλείται να αντιμετωπίσει επίσης την πίεση και την απομόνωση από τη διπολική διαταραχή του. Η διπολική διαταραχή δεν μειώνει την αξία των ονείρων και των δημιουργικών ιδεών του, ακόμα και αν μοιάζουν σε κάποιους ανέφικτες. Είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και, όπως έχουμε δει πολλοί από εμάς, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα».

Η Κιμ Καρντάσιαν καταλήγει ζητώντας από τα media και το κοινό «να μας αντιμετωπίσουν με την κατανόηση και τη συμπόνοια που χρειαζόμαστε για να το ξεπεράσουμε». Και ξαφνικά, μετά από αυτή την ανάρτηση η Κιμ Καρντάσιαν μοιάζει πιο ανθρώπινη και αληθινή.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο του Instagram Story της Κιμ Καρντάσιαν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: EPA/JASON SZENES:

TAGS