Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε, χωρίς να μασάει τα λόγια του, για τις αγαπημένες του τηλεοπτικές εμπειρίες αλλά και εκείνες όπου δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ερμηνεία του. Μίλησε επίσης για το θέατρο μέσω διαδικτύου, στην εποχή της πανδημίας, που όπως εξήγησε δεν του ταιριάζει: «Όποτε έχω βάλει να δω θεατρική παράσταση σε βίντεο, δεν μπορώ, είναι μαχαίρι στην καρδιά. Αυτή η καθαρή σχέση με το κοινό δεν μπορεί να αλλάξει».

Σε ερώτηση για τις δικές του ερμηνείες που δεν του άρεσαν, επέλεξε εκείνη στη σειρά «Ένας μήνας και κάτι», όπου «δεν μου άρεσα εγώ, ήμουν λίγο έξω από τα νερά μου». Φυσικά, μίλησε και για την εμπειρία του από το «Νησί», όπου διευκρίνισε πως «δεν με δυσκόλεψε πολύ ο ρόλος». Αποκάλυψε μάλιστα ένα ενδιαφέρον περιστατικό από τις πρώτες του μέρες στην Κρήτη, που επηρέασε, αναπάντεχα, την ερμηνεία του:

«Τις πρώτες μέρες που πήγα στην Κρήτη υπήρχε μια γιορτή, όπου είχαν έρθει και κάποιοι γέροντες από τα Ζωνιανά που ήταν ντυμένοι με τα δικά τους και τους ρωτάω για το τουρμπάνι. Και μαθαίνω, μέσα από την κουβέντα, ότι παλιά το φόραγαν αναλόγως με το ποια ήταν η συναισθηματική τους κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Από δεξιά όταν ήταν καλά, από αριστερά όταν ήταν στεναχωρημένοι. Ήταν σημειολογικό. Αν δεν θέλεις να βλέπεις άνθρωπο, καλύπτεις τα φρύδια σου. Βρήκα αυτό το στοιχείο, και στο ρόλο έφτιαχνα το τουρμπάνι μου αναλόγως».

«Τις πρώτες μέρες που πήγα στην Κρήτη υπήρχε μια γιορτή, όπου είχαν έρθει και κάποιοι γέροντες από τα Ζωνιανά που ήταν ντυμένοι με τα δικά τους και τους ρωτάω για το τουρμπάνι»

Όταν κλήθηκε να επιλέξει ποια εμπειρία απόλαυσε περισσότερο, των γυρισμάτων για το «Νησί» ή για τις «Άγριες Μέλισσες», διάλεξε το πρώτο και εξήγησε το γιατί: «Στο Νησί ήμασταν εκτός Αθήνας, δηλαδή όλοι κάπου και αυτό μας ένωσε με έναν τρόπο. Όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν».

Για τον ρόλο του «Θωμά Κυπραίου» στις «Άγριες Μέλισσες» αποκάλυψε ότι δίστασε πάρα πολύ μέχρι να τον δεχθεί: «Ήταν κακός, απεχθής. Δεν ήταν εύκολο να τον ενσαρκώσω. Έκανα πέντε συναντήσεις με τον Λευτέρη Χαρίτο για να με πείσει να παίξω έναν τόσο κακό χαρακτήρα».

«Για τις "Άγριες Μέλισσες", έκανα πέντε συναντήσεις με τον Λευτέρη Χαρίτο για να με πείσει να παίξω έναν τόσο κακό χαρακτήρα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως στην πορεία άλλαξε λίγο ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισε το κοινό: «Νομίζω ότι η ιστορία έκλεισε με έναν τρόπο που και ο θεατής δέχτηκε και κατάλαβε. Ήταν ρουφιάνος, βασανιστής, δούλευε με τους Γερμανούς, αλλά και λίγο πριν από το τέλος, σε αυτή η σκηνή που βασανίζω τον Νέστορα, τον γιο του λοχαγού, όπου έκλαψα, άρχισαν να συμπαθούν τον χαρακτήρα». 

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της σειράς τώρα που έχει αποχωρήσει από αυτήν, απάντησε πως όχι μόνο δεν έχει πλέον στα χέρια του το σενάριο, αλλά δεν παρακολουθεί καν τηλεόραση: «Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν έχω κεραία. Τα επεισόδια τα έβλεπα στο κινητό, στον υπολογιστή». Στεναχωρήθηκε που άφησε πίσω του τις «Άγριες Μέλισσες»; «Δεν με στεναχώρησε καθόλου. Ήρθε πολύ φυσικά το τέλος. Εγώ τελείωσα Μάιο με τα γυρίσματα και μετά θα έκανα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον Προμηθέα Δεσμώτη, οπότε δεν μπορούσα να συνεχίσω κιόλας».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS