Η Σουηδία είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου δεν έχει ληφθεί ούτε ένα περιοριστικό μέτρο ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού. Όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι στο επίπεδο απλών συστάσεων, προτρέποντας τους κατοίκους να δουλέψουν αν αυτό είναι εφικτό από το σπίτι, να μην πάνε ταξίδια για το Πάσχα και να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη, ωστόσο, η ζωή στη σκανδιναβική χώρα συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς.

Η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που ζει και εργάζεται τη Σουηδία μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, εξηγώντας ότι οι Σουηδοί συνεχίζουν όλα όσα έκαναν σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Συγκεκριμένα είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου: «O αριθμός των θυμάτων είναι μέχρι στιγμής 146 νεκροί από τον κορωνοϊό και πάνω από 4000 έχουν τον ιό αλλά, πρέπει να πω πως, αυτά δεν είναι αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία. Εγώ στο δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 άτομα που έχουν κορωνοϊό και έχουν καλέσει επανειλημμένα σε νοσοκομεία και γιατρούς. Τους λένε απλά, “μείνετε στα σπίτια σας, μη τυχόν έρθετε εδώ πέρα και κολλήσετε κόσμο. Να μας καλέσετε μόνο όταν δεν θα μπορείτε πια να αναπνέετε”. Οι Αρχές μας προτείνουν απλά να αποφύγουμε τα ταξίδια το Πάσχα».
 

Eξήγησε πάντως ότι στη Σουηδια η κυβέρνηση δείχνει πάντα μία τεράστια εμπιστοσύνη στους πολίτες, θεωρώντας ότι ο καθένας θα φανεί υπεύθυνος χωρίς απαγορεύσεις. «Πρέπει να εξηγήσω, όμως, μια άλλη νοοτροπία με τους πολιτικούς να δείχνουν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολίτες θεωρώντας πως ο καθένας μας πρέπει να πάρει τη δική του ευθύνη. Να δείξει περισσότερη αλληλεγγύη με τις ευπαθείς ομάδες και θεωρούν μάλιστα αρκετά λαϊκιστικά τα πολύ σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS