ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλεν Μίρεν : "Δεν είχα τίποτα εναντίον του γάμου, απλά δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, σαν τα παντζάρια"

"Παντρευτήκαμε γιατί καταλάβαμε ότι θα ήμασταν για πάντα μαζί": Η άγνωστη ιστορία της 36χρονης σχέσης της Έλεν Μίρεν και του συζύγου της, Τέιλορ Χάκφορντ.

Την ιστορία του γάμου τους, που το ζευγάρι έχει κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρόλο που είναι παντρεμένοι από το 1997.

Ο Χάκφορντ, Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός που μεταξύ άλλων έχει υπογράψει την οσκαρική ταινία "Ray", για τη ζωή του θρυλικού μουσικού Ρέι Τσαρλς, γνωρίστηκε με την οσκαρική ηθοποιό το 1985, όταν τη σκηνοθετούσε στην ταινία "Λευκές Νύχτες". Ο σκηνοθέτης μετρούσε ήδη δύο γάμους, από τους οποίους είχε αποκτήσει δύο γιους, ενώ η ηθοποιός δεν είχε παντρευτεί μέχρι τότε.

Η πρώτη τους συνάντηση μάλιστα, στην οντισιόν, δεν πήγε πολύ καλά. Η Μίρεν ήταν ψυχρή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χάκφορντ. "Ήταν ένας παράξενος τρόπος να τη γνωρίσεις, γιατί είναι αξιαγάπητος άνθρωπος" θυμάται σήμερα ο σκηνοθέτης. "Αλλά δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα της".

Επισημοποίησαν τη δική τους σχέση μετά από 11 χρόνια, καθώς μέχρι τότε η Μίρεν δήλωνε ότι δεν ήθελε ποτέ να παντρευτεί. Σε μια μεταγενέστερη συνέντευξή της, εξηγούσε τη μεταστροφή της: "Είχα επιλέξει πολύ συνειδητά τη δουλειά μου αντί για τις σχέσεις, τη στιγμή που γνώρισα τον Τέιλορ. Τότε ήμουν 38 ετών, σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Τελικά παντρευτήκαμε γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήμασταν μαζί για πάντα. Για νομικούς λόγους, παρά για οτιδήποτε άλλο. Ανέκαθεν έλεγα ότι δεν είχα τίποτα εναντίον του γάμου, απλά δεν ήταν ποτέ του γούστου μου, σαν τα παντζάρια".

"Είχα επιλέξει πολύ συνειδητά τη δουλειά μου αντί για τις σχέσεις, τη στιγμή που γνώρισα τον Τέιλορ. Τότε ήμουν 38 ετών, σε αρκετά μεγάλη ηλικία"

Μιλώντας πιο πρόσφατα, στην εκπομπή Today, για τη σχέση της με τον Τέιλορ, η Μίρεν αστειεύτηκε με το γνωστό, απολαυστικό πνεύμα της: "Δεν μου έχουν απομείνει και πάρα πολλά χρόνια ζωής, έτσι; Οπότε το καλό που μας θέλω, ο Τέιλορ να είναι η αγάπη της ζωής μου".

Εκ των υστέρων πάντως, η Μίρεν θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν γνώρισε το σύζυγό της νωρίτερα: "Το μεγάλο πλεονέκτημα του να βρίσκεις τον σύντροφό σου αργότερα στη ζωή είναι ότι αναγνωρίζεις πως είναι ο σύντροφός σου. Αναγνωρίζεις τη συντροφικότητα στη σχέση, όπως και την αγάπη και το πάθος και όλα τα άλλα συναισθήματα".

Δείτε τους να μιλούν, σε παλαιότερη συνέντευξη, για μια σπάνια κινηματογραφική συνεργασία τους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: EPA PHOTO AFPI/LUCY NICHOLSON

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.