Ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα υψηλά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, αδελφή της Ευγενίας και πρώτη ξαδέλφη του Χάρι και του Ουίλιαμ, εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της καραντίνας για να στείλει το δικό της μήνυμα για έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

Η εγγονή της Ελισάβετ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο του φιλανθρωπικού οργανισμού “Ηelen Arkell Dyslexia”, παροτρύνοντας όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την δυσλεξία να επικοινωνήσουν με το ίδρυμα αφού μπορεί να τους βοηθήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Δείτε το βίντεο.

Η Βεατρική δεν είναι τυχαία ευαισθητοποιημένη στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις γνωστικές δυσκολίες και συγκεκριμένα τη δυσλεξία, μία αρκετά κοινή διαταραχή που εμποδίζει το άτομο να διαβάσει σωστά ή να γράψει με σωστή ροή μεγάλες προτάσεις και κείμενα, καθώς ο ασθενής μπερδεύει τα γράμματα και τους αριθμούς μεταξύ τους.

Η κόρη του πρίγκιπα Άντριου και της Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με δυσλεξία στα 7 της και από τότε έχει προσπαθήσει πολύ σκληρά για να την αντιμετωπίσει. Σήμερα δηλώνει ότι έχει ξεπεράσει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος της μετά από χρόνια δουλειάς με ειδικούς θεραπευτές και γλωσσολόγους.

«Όταν ήμουν μικρή δεν ήμουν σε θέση να διαβάσω μόνη μου ούτε μία απλή ιστορία. Γι'αυτό τον λόγο μισούσα τα βιβλία ειδικά όταν έπρεπε να τα διαβάσω μόνη μου,» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της. Η οικογένειας της, ευτυχώς, αντιλήφθηκε πολύ νωρίς το πρόβλημα και την βοήθησε σημαντικά στο να το ξεπεράσει. Σύμφωμε με την ίδια την Ευγενία οι γονείς της είχαν ηχογραφήσει τις αγαπημένες της ιστορίες ώστε να της ακούει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί. Η πριγκίπισσα αγάπησε τόσο πολύ αυτή τη διαδικασία ώστε άρχισε να προσπαθεί να διαβάσει και πάλι μόνη της. Μέχρι τα 11 η κατάσταση της είχε βελτιωθεί τόσο πολύ ώστε ήταν πλέον σε θέση να διαβάσει ολόκληρα βιβλία, όπως το Χάρι Πότερ της J.K. Rowling.

Όπως έχει εξηγήσει η ίδια η δυσλεξία δεν είναι μία κατάσταση που μπορεί να θεραπευτεί εντελώς, αλλά γίνεται να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά. Έτσι η Βεατρική είναι από το 2014 η προστάτιδα του φιλανθρωπικού οργανισμού “Ηelen Arkell Dyslexia”, θέλοντας να ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, όλα τα παιδιά που υποφέρουν όσο υπέφερε κι εκείνη να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τους.

H πριγκίπισσα Βεατρίκη μιλάει για τη δυσλεξία στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS