ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δε θέλω να πεθάνω».Η γιατρός της Έϊμι Γουάϊνχαουζ περιγράφει τι της είπε το βράδυ που βρέθηκε νεκρή

Λίγες ώρες πριν τον θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας, που έφυγε από τη ζωή το 2011, η γιατρός της την είχε προειδοποιήσει ότι η ζωή της κινδυνεύει.

«Δε θέλω να πεθάνω».Η γιατρός της Έϊμι Γουάϊνχαουζ περιγράφει τι της είπε το βράδυ που βρέθηκε νεκρή

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχουν κάνει ποτέ την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο ήταν ένας διαγωνισμός στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνταν να προβλέψουν την ακριβή ημερομηνία θανάτου της Έϊμι Γουάινχάουζ. Έπαθλο ήταν ένα κινητό τηλέφωνο iPhone, ένα αντικείμενο που στις αρχές των 10's είχε μόλις αρχίσει να γίνεται μεγάλο τρεντ, σημαδεύοντας την ποπ κουλτούρα και όλοι το ήθελαν δικαιώς, Ακόμα κι αν η διαδικασία για να το αποκτήσουν ήταν κάτι τόσο άσχημο και μακάβριο.

Ο δίσκος της Γουάινχάουζ «Back to Black», που κυκλοφόρησε το 2006 την έκανε από ένα ανερχόμενο αστέρι με σπουδαία φωνή, μέγκα σταρ υπερταλαντούχα και τρανή για την οποία μιλούσε ολόκληρος ο πλανήτης. Όλοι άκουγαν και μιλούσαν για τα τραγούδια της, μαζί με αυτά μιλούσαν και για την αυτοκαταστροφική της φύση, για τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, για τις συναστροφές της με τα λάθος αγορία, για το γεγονός ότι η Έϊμι δύσκολα θα την έβγαζε καθαρή. Η ίδια φρόντισε να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών, στο σπίτι της στο Camden του Λονδίνου, ενώ βρισκόταν σε περίοδο αποτοξίνωσης και ενώ ετοίμαζε τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

Τωρα, αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της, μία από τις γιατρούς που είχαν ασχοληθεί στενά με τα προβλήματα υγείας που για καιρό αντιμετώπιζε η Γουάϊνχάουζ και είχαν προσπαθήσει να την βοηθήσουν να ξεφύγει από τους δαίμονες της, αποκαλύπτει τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους το βράδυ που η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή.

Η Κριστίνα Ρόμετ που παρακολουθούσε στενά το ιατρικό ιστορικό της Εϊμι, παραδέχθηκε πως η σούπερ σταρ της μουσικής είχε, δυστυχώς, αρχίσει να πίνει ξανά μετά από μία μεγάλη περίοδο αποχής, κατά την οποία η Γουϊάνχάουζ είχε σημειώσει σημαντικά βήματα προόδου, κάνοντας καθημερινά γυμναστική και τρώγοντας πολύ υγιεινά. Η ίδια η Ρόμετ εξομολογήθηκε πως είχε συνταγογραφήσει στην Έϊμι ένα φάρμακο το οποίο θα την βοηθούσε να διαχειριστεί το στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη αλκοόλ, ωστόσο η τραγουδίστρια είχε αρνηθεί να δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό κάτι που ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αρχίσει να πίνει ξανά.

Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι πως η Έϊμι είχε αρχίσει να καταναλώνει ξανά αλκοόλ μόλις 3 ημέρες πριν τον θάνατο της και ότι το βράδυ που βρέθηκε νεκρή είχε συναντηθεί με τη Ρόμετ, λέγοντας της ότι φοβάται και δεν θέλει να πεθάνει.

«Το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2011 η Έϊμι ήταν ήρεμη και κάπως ενοχική. Ήταν κάπως χαμένη, αλλά σίγουρα ικανή να συνομιλήσει με κάποιον άλλον,» δήλωσε η Ρόμετ. Όταν γιατρός την ρώτησε εάν θα το έριχνε πάλι στο ποτό, η γιατρός είπε στο δικαστήριο πως η Έιμι Γουαϊνχάουζ της απάντησε απλά: «Δεν ξέρω».

H Ρομέτ πρόσθεσε: «Η συμβουλή που της έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν λεκτική και γραπτή και αφορούσε όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής δυσκολίας, της κατάθλιψης, του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και του ήπατος».

Δείτε ένα βίντεο για τη σύντομη και τραγική ζωή της Έϊμι Γουάϊνχάουζ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.