ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άντρες σχεδιαστές μόδας

Σε ένα χώρο όπου η καταξίωση και το κέρδος είναι συνυφασμένα με το γυναικείο φύλο, κάποιοι άνδρες φαίνεται να πρωταγωνιστούν.

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άντρες σχεδιαστές μόδας

Οι κυρίαρχοι της μόδας που έχουν μετατρέψει την επιτυχία τους σε κέρδος συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας όχι μόνο λόγω του αδιαμφισβήτητου ταλέντου ή της απήχησης στις γυναικείες και ανδρικές γκαρνταρόμπες ανά τον κόσμο αλλά και λόγω των ατομικών τους success stories.

10. Roberto Cavalli – 500 εκατομμύρια δολάρια

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άντρες σχεδιαστές μόδας

Διοικεί τον ομώνυμο οίκο του μαζί με τη γυναίκα του Eva Cavalli. Οι δύο τους κατάγονται από τη Φλωρεντία και μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στη Τοσκάνη, όπου διαμένουν σε μία εντυπωσιακή βίλα, και σε κάθε απίθανο μέρος του πλανήτη αφού ο οίκος Roberto Cavalli μαζί με τη δεύτερη σειρά του Just Cavalli έχει παρουσία σε ολόκληρο το κόσμο με συλλογές ρούχων και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες και παιδιά καθώς και μία πλήρης συλλογή homewear.

9. Calvin Klein – 700 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμερικάνος πρωτοπόρος του μινιμαλισμού μεγάλωσε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε τη καριέρα του στη μόδα πλάι σε ένα ράφτη κοστουμιών σε ηλικία 20 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα λάνσαρε τον οίκο του, ο όποιος σήμερα 50 χρόνια μετά εισπράττει την ίδια αναγνωρισιμότητα με το brand της Pepsi σύμφωνα με τη Vogue. Έχει σχεδιάσει τα πάντα, από ρούχα και αξεσουάρ μέχρι κεριά και αρώματα, η ανδρική συλλογή εσωρούχων του όμως φαίνεται να στέκεται ψηλά στη λίστα των κερδών του.

8. Pierre Cardin – 723 εκατομμύρια δολάρια

Η πρωτιά του δεν περιορίζεται μόνο στα μηδενικά του τραπεζικού του λογαριασμού παρά στο γεγονός ότι αποτελεί σε ηλικία 93 ετών τον γηραιότερο εν ζωή άνδρα σχεδιαστή μόδας. Ξεκίνησε τη καριέρα του από πολύ μικρή ηλικία δουλεύοντας για έναν μικρό οίκο μόδας στη πόλη Vichy της της Γαλλίας, ακλούθως πέρασε σχεδόν από κάθε μεγάλο οίκο της εποχής (Balenciaga, Christian Dior, Schiaparelli) για να φτάσει το 1950 να ιδρύσει τον δικό του οίκο διάσημος για την αβάν γκάρντ αισθητική του, τις space age δημιουργίες του και την χαρακτηριστική γεωμετρία του.

7. Michael Kors – 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Ο Νευορκέζος ιδιοκτήτης του ομώνυμου οίκου δεν ξεκίνησε τη καριέρα του ως σχεδιαστής αλλά ως μοντέλο σε εφηβική ηλικία. Συνέχισε με σπουδές πάνω στο Σχέδιο Μόδας στο New York Fashion Institute of Technology, το οποίο και παράτησε για να ιδρύσει τον οίκο του το 1981. Παρότι η εταιρεία του χρεοκόπησε το 1990 κατάφερε να ανακάμψει και μετά από μία σειρά ετών με επιτυχημένη παρουσία του στο τηλεοπτικό show Project Runway σαν κριτής να εκτοξεύσει τον Αμερικανικό οίκο μόδας στη κορυφή των casual κομψών γυναικείων επιλογών σε συνδυασμό με τη δεύτερη σειρά του Michael Michael Kors.

6. Valentino Garavani – 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Ιταλό αυτοκράτορα της μόδας. Οι ονειρικές του δημιουργίες έχουν ντύσει σημαίνουσες προσωπικότητες του κινηματογράφου και μέλη βασιλικών οικογενειών και έχει καταφέρει η απόχρωση του κόκκινου Valentino να του ανήκει. Ακόμα και μετά την παραίτησή του το 2008, το σχεδιαστικό δίδυμο Μaria Grazia Chiuri and Pierpaolo Piccioli κρίθηκε άξιο των τεράστιων προσδοκιών του. Μετά την Choupette του Lagerfeld, τα αγαπημένα κακομαθημένα pug του Valentino συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή pet του διεθνούς τζετ σετ.

5. Domenico Dolce – 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Το έτερον ήμισυ του πιο διάσημου σχεδιαστικού διδύμου στην ιστορία της μόδας Dolce&Gabbana καταλαμβάνει την ίδια θέση με το συνεργάτη του. Έλαβε τις πρώτες του γνώσεις πάνω στο σχεδιασμό από τους γονείς του, οι οποίοι ήταν ιδιοκτήτες ενός εργοστασίου υφασμάτων. Αμέσως μετά τις σπουδές του ο Domenico γνωρίζει το Stefano και οι δύο του χτίζουν μαζί μία αυτοκρατορία με Σισιλιάνικο ταμπεράντο, δημιουργίες των οποίων παρελαύνουν κατά συρροή στο κόκκινο χαλί.

4. Stefano Gabbana – 2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η ζωή του Stefano άλλαξε όταν γνώρισε τον Domenico. Ο μέχρι τότε γραφίστας ήταν ζευγάρι με το συνεργάτη του μέχρι το 2005. Ούτε η αλλαγή στη σχέση τους δεν στάθηκε ικανή στο να ανακόψει τη σταθερά ανοδική πορεία του Ιταλικού οίκου Dolce&Gabbana, που έχει κατά καιρούς χαρίσει στο απαιτητικό κοινό της μόδας πλήθος συγκινητικών στιγμών.

3. Renzo Rosso – 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Diesel και ιδιοκτήτης των οίκων Victor&Rolf και Marni φέρει μία καινοτομία στο βιογραφικό του που στάθηκε ικανή να αλλάξει μια για πάντα την καριέρα του και την όψη του αγαπημένου μας τζιν. Ο Ιταλός αυτοδίδακτος σχεδιαστής εφηύρε την επεξεργασία με πέτρες στα αγαπημένα μας ντένιμ και κάπως έτσι τα used τζιν με ξεβάμματα εισήλθαν στη ζωή μας, μεταφρασμένα για τον Ιταλό επιχειρηματία σε μία διαχρονική εισροή κέρδους.

2. Ralph Lauren – 7.7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η προσωποποίηση του American dream ακούει στο όνομα του σχεδιαστή πίσω από κάθε ανδρικό ή γυναικείο μπλουζάκι Polo. O Ralph γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ξεκίνησε την αυτοκρατορία του με ένα δάνειο 50.000 δολαρίων το 1967 κατασκευάζοντας αποκλειστικά πόλο μπλουζάκια για να συνεχίσουν τα κοστούμια και τα πουκάμισα με το χαρακτηριστικό διακριτικό στο πέτο. Η συνέχεια γνωστή καθώς σήμερα o οίκος Ralph Lauren αποτελεί trademark στα περισσότερα σημεία του πλανήτη, όπου και διατίθενται οι γυναικείες, ανδρικές, παιδικές συλλογές ρούχων και σπιτιού. Μεγάλο του πάθος τα πολυτελή αυτοκίνητα γαι τα οποία είναι ιδιαίτερα περήφανος αφού φέρει στη κατοχή του περί τις 100 συλλεκτικές Ferarrari, Bentley και Alfa Romeo.

1. Giorgio Armani – 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Ιταλός μόδιστρος, μάστερ του tailoring βρίσκεται στη πρώτη θέση της λίστας. Η καταξίωση αυτή μετρά ίσως διπλά καθώς ο Giorgio Armani αποτελεί ένα success story ενός αυτοδημιούργητου σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία. Γεννημένος στο Μιλάνο από μη εύρωστη οικογένεια, ο Armani ξεκινά να εργάζεται σε πολυκαταστήματα από νεαρή ηλικία και εν συνεχεία στο πλάι διαφόρων σχεδιαστών. Ακολουθώντας τη παρότρυνση του φίλου του και εν συνεχεία συνεργάτη του Sergio Galeotti ο Armani ξεκινά να σχεδιάζει μ ετη δική του υπογραφή και μέσα σε λίγα χρόνια αποκομίζει κέρδος από την Ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα σε ηλικία 76 ετών συνεχίζει και χαιρετά on catwalk μετά από κάθε του επιτυχημένη συλλογή με τη χαρακτηριστική total black περιβολή του και με τη σιγουριά που του παρέχει πλέον η θέση του.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.