ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Angelika Dusk: «Η μουσική μου μοιάζει με μαύρο πάνθηρα με μελαγχολικά μάτια»

Την τρομάζουν οι ακρίδες, διαβάζει Μπρετ Ίστον Έλις, είναι μεγάλη φαν της Άννας Βίσση. Καλώς ήρθατε στον υπέροχα πολύπλοκο κόσμο της Angelika Dusk.

Angelika Dusk: «Η μουσική μου μοιάζει με μαύρο πάνθηρα με μελαγχολικά μάτια»

Βλέπω το βίντεο από το Scream, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 και πιάνω τον εαυτό μου να περιμένει να δει το τέλος, σαν σε ταινία. Η Angelika, μια σύγχρονη ηρωίδα, μια Αντιγόνη που ισορροπεί ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα, μια ρόκερ που τσαλαβουτάει από την απόγνωση στην οργή και από την οργή στον πόθο. Αναρωτιέμαι όμως. Που πηγαίνει όλος αυτό ο δυναμισμός της Angelika στο τετ-α-τετ; Η επαφή μαζί της είναι γλυκιά, απαλή, πουδρέ. Νιώθεις, βέβαια, ότι με μια κίνηση των μαλλιών της μπορεί να πυροδοτηθεί πυροτέχνημα. Είναι, μάλλον, χαρακτηριστικό των ανθρώπων που μετριούνται με την αιωνιότητα μέσα από τη δουλειά τους, των καλλιτεχνών που τολμούν γερά πατήματα on stage.

Το λεκτικό πινγκ-πονγκ της ταιριάζει πολύ. Βαριέται τις μακροσκελείς συνεντεύξεις, το ίδιο κι εγώ, οπότε είπαμε να παίξουμε. Τακ-τουκ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το Σάββατο στο Six Dogs*.

-Τι κάνεις όταν όλα πηγαίνουν ανάποδα;

«Αυτοσαρκάζομαι. Έχω και ένα μαγνητάκι στο ψυγείο που λέει “now panic and freak out”. “Ζήσε το”».

-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

«Να μη χάσω τους ανθρώπους που αγαπάω και μην ξαναχτυπήσει αυτοκίνητο το σκυλί μου. Α, και οι ακρίδες. Τρόμος».

-Ποια ατάκα από κάποιον διάσημο μουσικό σε εκφράζει απόλυτα;

«Ο Jimi Hendrix είχε πει “three chords and the truth”. Πολλές φόρες όταν κάθομαι στο πιάνο να γράψω ένα τραγούδι, παίζω τις πιο άπλες συγχορδίες. Αλλά γράφοντας την αλήθεια στους στίχους και τραγουδώντας μελωδίες που πηγάζουν από μέσα μου, καταφέρνω κάτι που είναι αυθεντικό. Αυτό το σενάριο βέβαια δεν ισχύει με την jazz».

-Όταν δεν τραγουδάς τι κάνεις;

«Βλέπω ταινίες με δολοφόνους, φυσικές καταστροφές, καρχαρίες. Ψυχοπαθής δηλαδή! Μ’ αρέσουν σειρές όπως το “True Detective”, το “Criminal Minds” και ταινίες όπως το “Into the Storm”, το “Seven” κλασική και αγαπημένη. Πρόσφατα διάβασα και ευχαριστήθηκα τις “Αυτοκρατορικές Απολαύσεις” του Μπρετ Ίστον Έλις, ενώ τώρα βρίσκομαι στη μέση της “Μεγάλης Χίμαιρας” του Καραγάτση. Έχω μεγάλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία μέχρι το τέλος».

-Πότε πήγες τελευταία φορά στα μπουζούκια;

«Πριν 10 ημέρες, στη μια και μοναδική Άννα Βίσση. Είμαι μεγάλη φαν. “Ό,τι έχω ζήσει το ’χει πει η Βίσση” που λένε; Ε, αυτό!».

-Ποιο λαϊκό άσμα σου έχει κολλήσει σαν τσίχλα τελευταία;

«Δεν μου έχει κολλήσει κάποιο λαϊκό αλλά ένα παραδοσιακό. Το “Μήλο μου κόκκινο ρόιδο βαμμένο”. Άρχισε να το τραγουδάει ο κολλητός μου σε ένα ταξίδι που είχαμε πάει οι δυο μας στο Μαϊάμι. Φαντάσου τώρα σκηνικό, να είμαστε σε ενα μοντέρνο δωμάτιο ξενοδοχείου στον 24ο όροφο ενός ουρανοξύστη, θέα τη θάλασσα και την πόλη και να τραγουδάμε το “Μήλο το ρόιδο βαμμένο” χορεύοντας με μια πετσέτα στο χέρι. Σουρεάλ».

-Ποια είναι η πιο ωραία συμβουλή που σου έχουν δώσει σε ερωτική απογοήτευση;

«Πάμε να τα πιούμε».

Angelika Dusk: «Η μουσική μου μοιάζει με μαύρο πάνθηρα με μελαγχολικά μάτια»
«Ο Jimi Hendrix είχε πει “three chords and the truth”. Πολλές φόρες όταν κάθομαι στο πιάνο να γράψω ένα τραγούδι, παίζω τις πιο άπλες συγχορδίες».

-Συμπλήρωσε τη φράση: «φιλία για μένα σημαίνει...»

«Να συμμερίζονται τη χαρά μου. Οι φίλοι στις χαρές φαίνονται, όχι στις λύπες. Και είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να συγκινηθούν με την ευτυχία, την επιτυχία, την πρόοδο σου».

-Τι σε εκνευρίζει στη ζωή στα social media;

«Με εκνευρίζει ότι τα social media είναι πλέον μέρος της ζωής μας, κάθε λεπτό της ημέρας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνω για φαγητό ή καφέ με παρέα και να κοιτάνε οι μισοί τα κινητά τους. Τι το τόσο σημαντικό υπάρχει που δε μπορεί να περιμένει για μια ώρα αργότερα; Εντάξει, κι εμένα έχει γίνει προέκταση του χεριού μου το κινητό, αλλά έχω επίγνωση της αδυναμίας μου αυτής και προσπαθώ να τη διορθώσω. Και όταν είμαι με τους φίλους μου δεν το κοιτάω καν γιατί νιώθω ευτυχισμένη μαζί τους».

-Ποιο τραγούδι ταιριάζει στην Ελλάδα του 2017 και γιατί;

«Μου έρχεται το “Κομμένα πια τα δανεικά” του Ρέμου. Για προφανείς λόγους...»

-Τι θα έκανες εάν κάποιος άγνωστος σου χάριζε ξαφνικά λουλούδια;

«Θα χαμογελούσα και θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω. Όταν αυτά τα πράγματα γίνονται αυθόρμητα και αυθεντικά, χωρίς δόλο, είναι πολύ όμορφα. Θυμάμαι μια φορά ήμουν στο καράβι για Πάτμο, ξέρεις αυτό που κάνει 30 ώρες να φτάσει, και καθόμουν σε μια καρέκλα μόνη στο πλάι του καταστρώματος, με τα πόδια πάνω στα κάγκελα και ατένιζα τη θάλασσα. Ήρθε ένας τύπος και μου είπε “μπορώ να καθήσω να σου κάνω παρέα” και του είπα “εννοείται” και απλώς καθίσαμε για όλη τη διαδρομή και μιλούσαμε».

-Πώς αντιδράς στην αυστηρή κριτική;

«Αχ, την αποζητώ! Ακούγεται παρανοϊκό αλλά τη θέλω όσο θέλω και την καλή κριτική. Στη δασκάλα της φωνητικής μου, ας πούμε, λέω ότι θέλω να ξέρω τι κάνω λάθος. Στους μουσικούς της μπάντας μου το ίδιο, για να βελτιώνομαι. Όχι όμως συνέχεια, μη βάλουμε και τα κλάματα, στο τέλος».

-Συμπλήρωσε τη φράση: «η μουσική μου μοιάζει με...»

«Με έναν μαύρο πάνθηρα που έχει μελαγχολικά μάτια και ψυχή».

-Ποιο trend της μόδας δε θα φορούσες ποτέ και για κανένα λόγο;

«Τις Ugg. Είναι παντόφλες, για το Θεό! Και καθόλου σέξι! Επίσης τα τσόκερ που ξαναήρθαν στη μόδα. Έχω κολάρα και τα φοράω στο σκύλο μου».

-Δώσε μου μια εικόνα σου σε 20 χρόνια από τώρα.

«Θα έχω σίγουρα περισσότερα τατουάζ γιατί συνεχώς κάνω και από ένα καινούριο. Θα ντύνομαι με τον ίδιο τρόπο, δερμάτινα παντελόνια, μαύρα, γκρι και άσπρα χρώματα, μακριά μαλλιά και πολλά δαχτυλίδια. Θα τραγουδάω ακόμα και θα έχω γράψει άλλα 1000 τραγούδια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου. Θα έχω 7 σκύλους, τέσσερις μεγάλους και τρεις μικρούς».

*Η Angelika Dusk εμφανίζεται στο Six Dogs για τρεις ξεχωριστές live εμφανίσεις, στις 4 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

+ Ιδού και το βίντεο από το τραγούδι της Angelika Dusk, "Drown Out The Light", που ακούγεται στα ραδιόφωνα της πόλης και που θα ακούσουμε στο Six Dogs:

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.