Με τα εστιατόρια στον περισσότερο κόσμο να παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες πολλοί σεφ στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή του κόσμου με το μαγαζί τους, ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές και worshops, εντάσσοντας το delivery στις δραστηριότητες του εστιατορίου τους, Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν έχουν γίνει γνωστές και έτσι ο γνωστός σεφ Άρης Βεζενές, ιδιοκτήτης του Vezene πίσω από το Hilton και της ιαπωνικής μπυραρίας Birdman αποφάσισε με μία ανάρτηση του στο ίνσταγκραμ να παρακινήσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν.

«Σπάνια ανοίγομαι στα social media. Συνήθως επιλέγω το χιούμορ για να ανταπεξέλθω μέσα στη μέρα. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει».

«Διαβάζω αναρτήσεις εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και βλέπω ότι προσπαθούν απεγνωσμένα με πρωτοβουλίες να σώσουν την επιχείρησή τους, τους εργαζόμενούς τους και κυρίως τις οικογένειές τους. Αλλά δεν βλέπω σχεδόν τίποτα αντίστοιχο να αναρτάται στη δική μας κοινότητα των ελληνικών εστιατορίων» έγραψε ο Άρης Βεζενές.

«Βλέπω ανθρώπους στο Instagram να μαγειρεύουν, να τρώνε, να ξοδεύουν χρήματα σε φαγητό λες και όλο αυτό θα τελειώσει ως το Πάσχα [..]. Φίλοι μου, προσδεθείτε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ας συνασπιστούμε και ας δούμε τι θα κάνουμε πριν να είναι πολύ αργά. Αν το delivery είναι διέξοδος, ας είναι μόνο και μόνο για να κρατήσει τις μηχανές ανοιχτές για το προσωπικό μας, τις οικογένειες και την ελάχιστη αυτοσυντήρησή μας. Δεν είναι επιχειρηματική ευκαιρία αυτό, αλλά προσφορά στην κοινότητα».

«Οπότε, ναι, ας πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για τους σωστούς λόγους αλλά χρειαζόμαστε από τους πελάτες μας το πράσινο φως ότι θα μας στηρίξουν, ώστε εμείς, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, να μην εξαφανιστούμε [...] μαζί με όλη την αλυσίδα των προμηθευτών, των αγροτών, των παραγωγών, των εκτροφέων, των ιχθυοπωλών και των οινοπαραγωγών, η σκληρή δουλειά και η οικονομική στήριξη των οποίων μας κρατά λειτουργικούς».

Δείτε την ανάρτηση του Άρη Βεζενέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS