ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποιον εμβληματικό ρόλο του ελληνικού κινηματογράφου έχασε μέσα από τα χέρια της;

Να και κάτι που πιθανότατα να ακούτε για πρώτη φορά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποιον εμβληματικό ρόλο του ελληνικού κινηματογράφου έχασε μέσα από τα χέρια της;

Μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή ως η εθνική σταρ τίτλος που δικαίως της αποδόθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βίωσε την επαγγελματική αποτυχία ή ακόμα και την απόρριψη. Ο λόγος φυσικά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία στιγμάτισε με τη λαμπερή της παρουσία και το ταλέντο της τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μέσα από το βιβλίο "Ταινίες για Φίλημα" του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, μαθαίνουμε για ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Αλίκη, το οποίο διέφευγε σε πολλούς. Συγκεκριμένα, το 1958 η Φίνος Φιλμ, αποφασίζει να γυρίσει την ταινία "Μια ζωή την έχουμε" η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ερμηνεία του Δημήτρη Χορν. Στο πλευρό του, εμφανίστηκε, ως σαγηνευτική femme fatale, η ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Υβόν Σανσόν!

Συγκεκριμένα, το 1958 η Φίνος Φιλμ, αποφασίζει να γυρίσει την ταινία "Μια ζωή την έχουμε" η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ερμηνεία του Δημήτρη Χορν. Στο πλευρό του, εμφανίστηκε, ως σαγηνευτική femme fatale, η ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Υβόν Σανσόν!

Ο σεναριογράφος της ταινίας βέβαια, αρχικά είχε φανταστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Συγκλεκριμένα, είχε στο μυαλό του έναν ηλικιωμένο υπάλληλο τράπεζας και μία πολύ νεαρή άτακτη κοπέλα η οποία θα τον γοήτευε. Ο Βασίλης Λογοθετίδης και η νεαρή τότε Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ιδανικοί για τους ρόλους. Ωστόσο, ο Λογοθετίδης εκείνη την περίοδο αρρώστησε και κάπως έτσι, έκλεισε ο δρόμος και για την Αλίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία, μιας και οι κριτικοί θεώρησαν ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν είχαν την απαιτούμενη χημεία. Κάτι άλλο που ίσως να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι ποτέ δεν ακούσαμε την πραγματική φωνή της Υβόν Σανσόν, καθώς δεν γνώριζε ελληνικά και χρησιμοποιήθηκε ντουμπλέρ.

Με πληροφορίες από τη mixanitouxronou.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.