Μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή ως η εθνική σταρ τίτλος που δικαίως της αποδόθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βίωσε την επαγγελματική αποτυχία ή ακόμα και την απόρριψη. Ο λόγος φυσικά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία στιγμάτισε με τη λαμπερή της παρουσία και το ταλέντο της τον ελληνικό κινηματογράφο.

Μέσα από το βιβλίο "Ταινίες για Φίλημα" του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, μαθαίνουμε για ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την Αλίκη, το οποίο διέφευγε σε πολλούς. Συγκεκριμένα, το 1958 η Φίνος Φιλμ, αποφασίζει να γυρίσει την ταινία "Μια ζωή την έχουμε" η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ερμηνεία του Δημήτρη Χορν. Στο πλευρό του, εμφανίστηκε, ως σαγηνευτική femme fatale, η ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Υβόν Σανσόν!

Συγκεκριμένα, το 1958 η Φίνος Φιλμ, αποφασίζει να γυρίσει την ταινία "Μια ζωή την έχουμε" η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ερμηνεία του Δημήτρη Χορν. Στο πλευρό του, εμφανίστηκε, ως σαγηνευτική femme fatale, η ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Υβόν Σανσόν!

Ο σεναριογράφος της ταινίας βέβαια, αρχικά είχε φανταστεί ένα εντελώς διαφορετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Συγκλεκριμένα, είχε στο μυαλό του έναν ηλικιωμένο υπάλληλο τράπεζας και μία πολύ νεαρή άτακτη κοπέλα η οποία θα τον γοήτευε. Ο Βασίλης Λογοθετίδης και η νεαρή τότε Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ιδανικοί για τους ρόλους. Ωστόσο, ο Λογοθετίδης εκείνη την περίοδο αρρώστησε και κάπως έτσι, έκλεισε ο δρόμος και για την Αλίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία, μιας και οι κριτικοί θεώρησαν ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν είχαν την απαιτούμενη χημεία. Κάτι άλλο που ίσως να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι ποτέ δεν ακούσαμε την πραγματική φωνή της Υβόν Σανσόν, καθώς δεν γνώριζε ελληνικά και χρησιμοποιήθηκε ντουμπλέρ.

Με πληροφορίες από τη mixanitouxronou.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS