Η Χάρις Αλεξίου ως καλεσμένη του Νίκου Χαζηνικολάου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις. Όταν ανακοίνωσε αυτή την απόφαση πριν από λίγους μήνες, προκάλεσε αίσθηση, ένα γεγονός που σχολίασε στον παρουσιαστή ως εξής: «Με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση, αυτή η αγάπη του κόσμου. Δεν είμαι η μόνη που αποσύρομαι σιγά σιγά, είναι κάτι πάρα πολύ φυσικό. Φέτος κλείνω μισό αιώνα στο τραγούδι. Τέτοια τύχη, τέτοια ευτυχία πόσοι άνθρωποι μπορούν να την έχουν και να τη ζήσουν; Ανήκω σε μια γενιά που κρατά γερά ακόμα. Αλλά αυτή είναι και η μαγκιά του καλλιτέχνη, ότι ο χρόνος δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».

Ο Χατζηνικολάου τη χαρακτήρισε «αυστηρή», εκφράζοντας τον θαυμασμό του για ένα ντουέτο στο οποίο την άκουσε πρόσφατα, η ίδια ωστόσο εξήγησε τα εξής: «Όταν πας στο στούντιο έχεις τη δυνατότητα να ξαναπείς το τραγούδι, να διορθώσεις πράγματα. Εγώ εκεί που ένιωσα ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα είναι στο live. Στο live δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα. Είχα την τύχη να κάνω το τελευταίο live με τον πολύ μεγάλο δάσκαλο και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο. Του λέω, Σταύρο μου, δεν γίνεται να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχυ και εγώ να είμαι λίγο παρακάτω. Δεν θα συνεχίσουμε. Όταν έρχεται σε επαφή με αυτή την ωραιότητα της μουσικής, της ερμηνείας αυτού του αποτελέσματα και σέβεσαι και αγαπάς και αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για τη δουλειά σου, δεν γίνεται να μην το δεις».

«Είχα την τύχη να κάνω το τελευταίο live με τον πολύ μεγάλο δάσκαλο και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο. Του λέω, Σταύρο μου, δεν γίνεται να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχυ και εγώ να είμαι λίγο παρακάτω»

Για την αντίδραση του κόσμου μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής της από τις ζωντανές εμφανίσεις, η Αλεξίου σχολίασε: «Τρόμαξα κάποια στιγμή, αισθάνθηκα ότι μου γίνεται μνημόσυνο. Βρε παιδιά, κρατήστε λίγο και για τα λουλούδια, δεν πέθανα, απλά δεν θα κάνω live. Και στο στούντιο θα μπω και τραγούδια θα γράψω».

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε επίσης ότι ποτέ δεν αγάπησε τη νύχτα, ότι ποτέ δεν ένιωσε μέλος της. «Πήγαινα στο εξωτερικό να κάνω συναυλία και όλοι οι καλλιτέχνες βγαίναμε στις οκτώ η ώρα που ξεκινούσε η συναυλία και μέχρι τις δέκα και μισή είχαμε τελειώσει. Και κάτω ένας κόσμος παθιασμένος και ευχαριστημένος».

Δείτε τη συνέντευξη της Αλεξίου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS