Η Ισινμπάγιεβα ήταν μια πολύ αντιπαθητική αθλήτρια, την οποία δεν συμπαθούσε κανένας. Ποτέ δεν την κοιτούσα με θαυμασμό, γιατί παρόλο που έχει καταφέρει ύψη, τεχνικά δεν ήταν καλή.”

Eίχα διάφορα προβλήματα με τα κιλά μου. Για 5 χρόνια έπαιρνα και έχανα 10 κιλά κάθε μήνα.”

“Αν είχα παραμείνει στην Ελλάδα δεν θα έκανα πια αθλητισμό για πολλούς και διάφορους λόγους, θα συνέχιζε η πίεση από γονείς και ομοσπονδία και εγώ θα σταματούσα…”

Αυτή είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, στο άλμα επί κοντώ, σε μια σπάνια και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στη Λέτα Γκαρέτσου και στο podcast “Πέρα από τα όρια” που ανέβηκε σήμερα στο pod. gr

Η  κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μιλά για τη ζωή της εντός και εκτός στίβου, κάνοντας flashback στις πιο «απογειωτικές» αλλά και σκληρές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της. Για το ξεκίνημά της στην ηλικία των 11 ετών, τους δύο Ολυμπιακούς στους οποίους συμμετείχε, τη σχέση της με τον σύζυγο και προπονητή της, αλλά και τα προβλήματα διατροφικών διαταραχών που αντιμετώπισε.

Στον πρώτο της αγώνα ως κοριτσάκι, θυμάται ότι δεν υπήρχε άλμα επί κοντώ κοριτσιών: «Για τέτοιες ηλικίες, που δεν ήμουν καν παγκορασίδα τότε, δεν μπορούσαμε να βρούμε αγώνες να αγωνιστώ. Δύο αγώνες πρέπει να είχα κάνει εκείνη την χρονιά και ήταν σε αγώνες βετεράνων, τότε είχα κάνει κιόλας το πρώτο παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ στα 11 μου».

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες: «Έχω αγωνιστεί σε δύο Ολυμπιακούς αγώνες και η κάθε φορά ήτανε πολύ διαφορετική. Πρώτη φορά πέρασα το όριο κατά 1 εκατοστό. Ήτανε μια μεγάλη επιτυχία ακόμη και το ότι ήμουν εκεί. Κι έκανα κι ένα σχετικά καλό αγώνα, βάσει των συνθηκών, της εμπειρίας μου και της ηλικίας μου. Στο Ρίο, πλέον, πηγαίνοντας ως ένα από τα φαβορί, η εμπειρία ήταν τελείως διαφορετική».

Για τη σχέση της με τον σύζυγό της: «Το να είσαι πάνω από 6 μήνες τον χρόνο από τη μια πόλη στην άλλη και μέσα σε αεροδρόμια, είναι πολύ μοναχικό.΄Ετσι, το να έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις, όχι απλά μ᾽ένα φίλο σου και μ᾽ένα συναθλητή σου, αλλά με τον άντρα σου και να μην νιώθεις ότι “άφησα τον άντρα μου πίσω για έξι μήνες για να πάω να πηδήξω επί κοντώ”, είναι κάτι που σίγουρα σε βοηθάει και εκείνη τη στιγμή στην καριέρα σου συναισθηματικά, αλλά θεωρώ ότι κάνει και την καριέρα σου μεγαλύτερη χρονικά».

Για τα θέματα διατροφικών διαταραχών που αντιμετώπισε: «Είχα διάφορα προβλήματα, κυρίως με τα κιλά μου. Για να πω την αλήθεια, όταν τώρα πηγαίνω πίσω και βλέπω τα βίντεο από τότε, από το 2006, από την επόμενη χρονιά που μου έλεγαν ότι έχω παχύνει, έλεγα τι μου λέγανε; Ήμουν μια χαρά και μου έλεγαν πάχυνες και δεν μπορείς να πηδήξεις επί κοντώ έτσι. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα και με έφτασε στα όρια της βουλιμίας, που μετά όντως πάχυνα και περίπου 5 χρόνια έχανα και έπαιρνα 10 κιλά κάθε μήνα.

 

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS