ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Write Her Future: Πώς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Το παγκόσμιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Lancôme, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην υλοποίηση απτών δράσεων και στη δημιουργία ενός κινήματος υπέρ των γυναικών

Write Her Future: Πώς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Σήμερα, 76 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες στερούνται βασικών δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής. Το μειονέκτημα αυτό, που συχνά παραμένει κρυφό, φέρνει τις γυναίκες αντιμέτωπες με τον αποκλεισμό με σοβαρές συνέπειες για τις ίδιες, τις οικογένειες και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lancôme έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό των νεαρών γυναικών και να φέρει στο φως την αόρατη αυτή πραγματικότητα. Μια δέσμευση αυτονόητη για τη Lancôme, αποστολή της οποίας υπήρξε ανέκαθεν να στηρίξει τις γυναίκες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την αυτο-εκπλήρωση και να εκφράσουν όλα όσα τις κάνουν μοναδικές.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που, εκ μέρους της Lancôme, γίνομαι φορέας της υπέροχης αυτής δέσμευσης, καθώς τα βιώματά μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, μου έχουν αποδείξει ότι η μόρφωση είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός. Ένας θησαυρός που μας δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουμε στη ζωή και μας δίνει το κλειδί για την ευτυχία.”

Η παραπάνω επιστολή της προέδρου της Lancome International Françoise Lehmann, ίσως να σας βάζει στο νόημα.

Γνωρίζετε ότι όταν ξέρετε ανάγνωση και γραφή, έχετε τη δυνατότητα να εκφραστείτε, να επιλέξετε το μονοπάτι της ζωής σας, να διαμορφώσετε το μέλλον σας, και να επηρεάσετε το μέλλον άλλων ανθρώπων. Και όλα αυτά σας φαίνονται δεδομένα!

Κι όμως. Για πολλές γυναίκες σε όλον τον κόσμο, δεν είναι. Για την ακρίβεια: 76 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες στον κόσμο είναι αναλφάβητες.

Εγκαταλείπουν το σχολείο κατά την εφηβεία και, ξαφνικά, μένουν στο περιθώριο, οδηγούμενες, ως ενήλικες, προς έναν τρόπο ζωής με νέες ευθύνες, με κάποιες εξ αυτών να γίνονται σύζυγοι και μητέρες αρκετά νωρίς.

Ο κόσμος της μόρφωσης, οφείλει να προσφέρει σε αυτές τις γυναίκες μία δεύτερη ευκαιρία και σε αυτό ακριβώς έχει δεσμευτεί η Lancome.

Το Write Her Future, το πρώτο παγκόσμιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Lancôme, δεν είναι απλώς ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα. Πέραν της πρακτικής πτυχής του που αφορά στον αλφαβητισμό, στοχεύει στην αφύπνιση των ανθρώπων αναφορικά με το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο που παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, άγνωστο. Διεκδικεί το δικαίωμα κάθε γυναίκας στη μόρφωση, το δικαίωμα κάθε γυναίκας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

Οι πρέσβειρες (Julia Roberts, Kate Winslet, Penélope Cruz, LupitaN yong’o, Lily Collins, Isabella Rossellini και Taylor Hill), οι ειδικοί (Lisa Eldridge), και οι φίλοι της Lancôme (Mert Alas & Marcus Piggott, Alexi Lubomirski, κ.α.), καθώς και οι εργαζόμενοι της μάρκας, είναι τα πρώτα μέλη μιας κοινότητας που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Ξεκινήστε με ένα ηχηρό μήνυμα: υπογράψτε, όχι μόνο για να δείξετε τη στήριξή σας, αλλά και για να προωθήσετε τον αγώνα αυτόν.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Write Her Future και να συμμετάσχετε στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης γράφοντας και το δικό σας όνομα, επισκεφθείτε το: writeherfuture.com καθώς και τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @lancomeofficial #writeherfuture

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.