Έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ τόσο για τον διπλό καθαρισμό προσώπου όσο και για το γιατί είναι τόσο σημαντικός εν γένει για το δέρμα σου. Ήρθε η ώρα όμως να σού αποδείξουμε για ποιον ακριβώς λόγο είναι τόσο απαραίτητος στην καθημερινή σου ρουτίνα αλλά και τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν τον παραλείψεις.

Καταρχάς, με τον όρο "διπλό  καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό γιατί δεν αρκεί μόνο ένα "πέρασμα" με σαπούνι ή με λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS