Αν κάθε καλοκαίρι αποκτάς σχέση πάθους με το αντηλιακό, τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Αν το αντηλιακό και το πρόσωπό σου είναι αχώριστοι φίλοι για όλο το χρόνο, τότε γνωρίζεις να προστατεύεις το δέρμα σου. Αλλά, το άριστα 10 το παίρνεις μόνο αν εφαρμόζεις το αντηλιακό σου και σε ένα σημείο, το οποίο σχεδόν πάντα παραμελείς.

Προφανώς, το να εφαρμόζεις αντηλιακό σε όλο σου το σώμα όταν πας στη δουλειά, είναι υπερβολή- και αχρείαστο. Όμως, εκτός από το πρόσωπό σου, είχες σκεφτεί ποτέ πόσο εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία είναι τα χέρια σου, όταν οδηγείς προς το γραφείο;

Τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης και είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο φως του ηλίου, το οποίο μπορεί να ευθύνεται για τις κηλίδες που εμφανίζουν μεγαλώνοντας.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η πλαστική χεριών άρχισε μόλις να εφαρμόζεται στην Αμερική και έχει ήδη τεράστια ζήτηση, αφού μετά το πρόσωπο, είναι τα χέρια τα οποία προδίδουν την ηλικία.

Έτσι, ακριβώς όπως κάνεις με το πρόσωπό σου εφαρμόζοντας το αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο, ξεκίνα να αφιερώνεις μισό λεπτό (και λιγότερο) ώστε να προστατέψεις τα χέρια σου. Καλό;


 

TAGS