Μια τάση που γιγαντώνεται διαρκώς στο εξωτερικό έχει αρχίσει να κατακτά και την Ελλάδα, στους τομείς όχι μόνο της ιατρικής και της ευεξίας αλλά και της ομορφιάς. Η κανναβιδιόλη (CBD), αφού απαλλάχθηκε από τις προκαταλήψεις που τη συνόδευαν στο παρελθόν, υπόσχεται, μεταξύ άλλων, να προστατεύσει την υγεία της επιδερμίδας μας και ήδη κατακτά μια θέση στο νεσεσέρ των πιο ενημερωμένων beauty editors, μέσα από ένα πλήθος προϊόντων.

Η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχοτρόπο δράση, όπως επισημαίνουν στο Who What Wear οι Leah Peploe και Nikki Michelsen, δημιουργοί της εταιρείας Ohne, που παρασκευάζει οργανικά ταμπόν εμπλουτισμένα με 1% CBD, τα οποία φέρεται να ανακουφίζουν από τον πόνο περιόδου. Η χρήση της σε προϊόντα είναι, επίσης, «απόλυτα νόμιμη» όπως προσθέτουν, σε ελεγχόμενες ποσότητες.

Στον τομέα της κοσμητολογίας, η Charlotte Ferguson, δημιουργός της εταιρείας καλλυντικών Disciple, επισημαίνει πως «οι δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης, είναι πολύ καλή στο να εξισορροπεί το σμήγμα και τα έλαια του δέρματος». Ιδιαίτερα πολύτιμη, μάλιστα, αναδεικνύεται στις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες. 

«Η κανναβιδιόλη διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης, είναι πολύ καλή στο να εξισορροπεί το σμήγμα και τα έλαια του δέρματος»

Επιπλέον, όπως εξηγεί η Filipa Loureiro, εκπρόσωπος του Body Shop, παρόλο που δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει όλες τις δυνατότητές της CBD, «φημίζεται κυρίως για τα αντιοξειδωτικά οφέλη της, καθώς βοηθάει στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες και, επομένως, το διατηρεί υγιές και λαμπερό με μια λάμψη φρεσκάδας».

Υπάρχει, ωστόσο, διαφορά ανάμεσα στην κανναβιδιόλη και το έλαιο κάνναβης (hemp oil). Παρόλο που τείνουμε να τα συγχέουμε καθώς προέρχονται και τα δύο από την κάνναβη, το έλαιο κάνναβης εστιάζει περισσότερο στην ενυδάτωση της ξηρής και αφυδατωμένης επιδερμίδας, ενώ η κανναβιδιόλη φαίνεται να παρουσιάζει όλες τις παραπάνω δράσεις.

Όπως επισημαίνει, πάντως, η δερματολόγος Justine Kluk, καθώς οι μελέτες βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξες: «Τα δυνητικά οφέλη της κανναβιδιόλης στο δέρμα μοιάζουν πολλά υποσχόμενα, αλλά προς το παρόν έχουμε περιορισμένα στοιχεία. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί να περιμένουμε πάρα πολύ μέχρι να δούμε αν έχει αληθινή δράση ή αν πρόκειται για μια παροδική τάση».

Μέχρι τότε, είτε στην περίπτωση του ελαίου κάνναβης είτε της κανναβιδιόλης, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και ίσως καταλήξουμε να τα εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Όπως είναι τα παρακάτω.

Δες πέντε προϊόντα με έλαιο κάνναβης ή κανναβιδιόλη που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Αντιγηραντική κρέμα προσώπου με έλαιο κάνναβης και Αργκαν της εταιρείας Endropia, cbdoilshop.gr, €23.90

Δες το εδώ

CBD Super Serum Aurelia, www.cultbeauty.com, €73.75

Δες το εδώ

Ενυδατική κρέμα The INKEY List Hemp Calming Moisturiser, www.asos.com, €11.49

Δες το εδώ

Αναγεννητικό λάδι νύχτας με λάδι κάνναβης Garnier Bio Repairing Hemp, www.notino.gr, €9,30

Δες το εδώ

Ολοκληρωμένη φροντίδα με οργανικό έλαιο κάνναβης, aethercosmetics.com, 43,60€

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/CLEMENS BILAN
 

TAGS